Helje Solberg fikk prisen som årets kvinnelige medieleder i 2017. Nå går hun fra VGTV til NRK. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Helje Solberg (51) er ansatt som nyhetsdirektør i NRK. Hun kommer fra jobben som administrerende direktør og redaktør for VGTV.

Det er ennå ikke klart nå Solberg tiltrer, men sannsynligvis skjer det i løpet av høsten, opplyser NRK i en pressemelding.

– Dette er den mest spennende lederjobben jeg kan tenke meg. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle journalistikken sammen med alle de flinke folkene i NRK. Den avslørende journalistikken er viktigere enn noen gang. Det er avgjørende å ha denne typen journalistikk, sier Helje Solberg.

annonse

Hun har bakgrunn fra Østlendingen, Sør-Varanger Avis og Nationen og har vært i VG siden 1994. Der har hun vært politisk journalist, leder for politisk avdeling, nyhetsredaktør og administrerende direktør og redaktør for VGTV.

– Jeg er veldig glad for at Helje Solberg blir vår nye nyhetsdirektør. Solberg viser et sterkt engasjement for NRKs oppdrag og for kvaliteten i journalistikken. Jeg er trygg på at vi har fått en nyhetsdirektør som kan forholde seg til det kortsiktige presset og tempoet i en nyhetsorganisasjon, der etiske problemstillinger og publiseringsavgjørelser skal tas løpende, og som samtidig har evnen til å tenke langsiktig og planlegge for kommende trender og behov, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Solberg overtar for Alexandra Beverfjord, som sluttet som nyhetsdirektør i NRK for å bli sjefredaktør i Dagbladet.

annonse

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon