Boris Johnson har gått av som utenriksminister i Storbritannia i protest mot regjeringens nye brexitplan. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Moskva håper forholdet til Storbritannia kan bli bedre nå som Boris Johnson har gått av som utenriksminister, sier den russiske presidentens talsmann.

– Vi venter på at den politiske situasjonen i Storbritannia avklares. Dessverre var hans bidrag til utviklingen av bilaterale bånd til Russland ganske beskjedent, for å si det mildt, sier talsmann Dmitrij Peskov om Boris Johnson.

– Vi forventer selvfølgelig også før eller senere noen rasjonelle forklaringer eller argumenter knyttet til situasjonen i Salisbury og situasjonen som fulgte, sier Peskov tirsdag.

annonse

Som utenriksminister dro Johnson i desember 2017 til Moskva i et forsøk på å bedre forholdet mellom de to landene. Besøket var det første fra en britisk utenriksminister til Moskva på fem år.

I mars forverret imidlertid forholdet mellom Storbritannia og Russland seg ytterligere grunnet nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury. Storbritannia anklager Russland for å stå bak, noe russerne avviser blankt.

I starten av juli ble det kjent at ytterligere to personer i Storbritannia hadde blitt eksponert for nervegiften novitsjok, og britiske myndigheter etterforsker den eventuelle sammenhengen mellom dette tilfellet og angrepet i Salisbury.

annonse

Peskov ønsket tirsdag også England lykke til i onsdagens semifinale mot Kroatia. Britiske tjenestemenn og politikere har imidlertid som følge av nervegiftangrepet boikottet fotball-VM i Russland.

Boris Johnson sammenlignet i mars fotball-VM i Russland med OL i Berlin i 1936 under Adolf Hitler.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon