Japans statsminister Shinzo Abe besøkte onsdag et evakueringssenter i byen Kurashiki, et av de hardest rammede områdene vest i landet. Foto: Shohei Miyano / Kyodo News via AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tallet på døde etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår har steget til 179. Samtidig er mange personer fremdeles savnet, ifølge japanske medier.

Titusener av redningsarbeidere fortsatte onsdag å grave etter overlevende under de voldsomme leiremassene som regnværet har etterlatt seg.

Samtidig reiste statsminister Shinzo Abe til Kurashiki, et av de hardest rammede områdene vest i landet, etter å ha avlyst en planlagt utenlandstur. Mer enn 40 av byens innbyggere er døde som følge av regnkatastrofen.

I Kurashiki besøkte Abe et senter for evakuerte med om lag 200 personer. Statsministeren satte seg under besøket ned foran en eldre kvinne, og han lovet at han og regjeringen vil gjøre sitt ytterste for at folks liv raskt kan vendte tilbake til normalen.

Om lag 10.000 mennesker befinner seg fortsatt i evakueringssentre.

Tusenvis isolert

På grunn av mangel på rent drikkevann og høye temperaturer på over 35 grader fryktes det nå at befolkningen i enkelte av de hardt rammede områdene skal få heteslag. I byen Kure er over 226.000 mennesker isolert uten vann og forsyninger.

Også i Hiroshima er mennesker stengt av fra omverdenen.

– Vår tilgang til veien er blokkert, og vi kan ikke dra noe sted i bil, sier Nobuaki Hyuga i byens Asakita-distrikt. Han forteller at butikkene i nærområdet kun har iskrem og juice igjen.

80 helikoptre deltar

Tirsdag begynte vannmassene endelig å trekke seg tilbake etter at regnværet ga seg mandag, men redningsarbeidet fortsetter for fullt. Regjeringen har mobilisert totalt rundt 75.000 redningsarbeidere, inkludert soldater, for å bidra til å lete etter og redde savnede.

Også rundt 80 helikoptre deltar, opplyser den japanske regjeringen.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over 1 meter regn på svært kort tid.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]