Samuel Umtiti nikker inn Frankrikes vinnermål i VM-semifinalen. Samtidig sørget han for at skuffede belgiske fotballfans på vei til jobb onsdag måtte høre en fransk VM-sang over høyttaleranlegget i metroen. Foto: Natacha Pisarenko, AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skuffede belgiske fotballfans i Brussel våknet til et nytt mareritt onsdag. Metroen spilte en fransk VM-sang på fullt volum midt i rushtiden.

Årsaken var at transportnettverket STIB i Brussel hadde tapt et veddemål mot RATP i Paris om utfallet av VM-semifinalen tirsdag kveld. Straffen var at STIB måtte spille den franske VM-sangen «Tous Ensemble» av den franske rockeren Johnny Hallyday for sine reisende.

Refrenget «vi er mestere, vi står sammen, heia Les Bleus» runget gjennom stasjonene mens belgiske fotballfans fortsatt slet med å fordøye 0-1-tapet i semifinalen.

– Sangen ble spilt to ganger gjennom høyttaleranlegget på våre stasjoner, bekreftet STIB-talsmann Francoise Ledune.

Det hele startet mandag, da RATP på Twitter viste et manipulert bilde av metrostasjonen Herrmann-Debroux i Brussel der den hadde fått navn etter Frankrikes stjernespiss Antoine Griezmann.

STIB svarte med å døpe om Paris-metrostasjonen Saint-Lazare til Saint-Hazard etter den belgiske lagkapteinen Eden Hazard.

Neste steg var veddemålet. Dersom Belgia hadde vunnet, ville Saint-Lazare virkelig blitt hetende Saint-Hazard i et døgn. Fransk seier ville derimot gi Hallydays fotballsang spilletid på Brussel-metroen.

Det er riktignok ikke årets VM-sang som ble spilt. Hallydays sang ble skrevet for VM i 2002. Den gang ble Frankrike som tittelforsvarer utslått i gruppespillet, og sangen er upopulær blant franskmenn.

Det hjalp nok ikke på humøret til belgierne som måtte lytte til den onsdag.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]