Tysklands statsminister Angela Merkel snakket med pressen på vei inn til NATO-toppmøtet i Brussel. Foto: AP / NTB scanpix.
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tysklands statsminister slår tilbake mot Donald Trumps utblåsning og gjør det klart at Tyskland tar sine egne uavhengige beslutninger.

Under en frokost med Jens Stoltenberg i Brussel hevdet Trump at Tyskland er en fange av Russland fordi de kjøper store deler av sin gass derfra.

På vei til toppmøtet i NATO svarte Merkel med å vise til at hun vokste opp i det kommunistiske Øst-Tyskland.

– Jeg har selv opplevd å være i en del av Tyskland som var kontrollert av Sovjet, og jeg er svært glad for at vi i dag er samlet i frihet og derfor kan bestemme vår egen politikk og ta våre egne beslutninger, sa hun, uten å nevne Trump ved navn.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]