Italias innenriksminister Matteo Salvini i Roma tidligere i juli. Foto: Andrew Medichini / AP / NTB scanpix
Del saken
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  

Salvini og Horst Seehofer møttes onsdag i den østerrikske byen Innsbruck, dagen før EU holder et to dager langt uformelt justis- og innenriksministermøte i samme by.

Etter møtet sa Salvini at EU må oppfylle disse betingelsene før Italia godtar at en eneste migrant blir sendt tilbake fra Tyskland til Italia.

Den tyske innenriksministeren sa, til tross for Salvinis uttalelser, at han håper å kunne inngå en avtale med Italia innen utgangen av juli eller i begynnelsen av august om å sende asylsøkere som var opprinnelig registrert i Italia, tilbake dit fra Tyskland.

– Tyskland ønsker færre innvandrere. Jeg ønsker færre innvandrere i Italia, og det er også 25 andre europeiske land som har gjort langt mindre enn Italia og Tyskland, sa Salvini, som tok til orde for at EU må få fart i byrdefordelingen.

Møtet fant sted dagen etter at Seehofer la fram sin egen migrantplan i Tyskland, der han ser for seg hvordan asylsøkere som har tatt seg videre til Tyskland via andre EU-land, skal innkvarteres i transittleire og sendes tilbake til landene der de først ble registrert. I mange tilfeller betyr det Italia og Hellas.

Seehofer, som også ønsker en tilsvarende tilbakesendingsavtale med Hellas, sa han og Salvini deler synet på at målet må være at færre migranter tar seg over Middelhavet, at færre dør under ferden, og at færre migranter ender opp i Italia og Tyskland.

NTB-DPA

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]