NATO-sjef Jens Stoltenberg i Brussel. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Det er ikke innenfor NATOs ansvarsområde å ha meninger om gassledningen Nord Stream 2, som skal levere gass fra Russland til Tyskland, mener Jens Stoltenberg.

– Det er godt kjent at det er ulike syn på Nord Stream 2 i Tyskland. Det er ikke opp til NATO å avgjøre, det er en nasjonal avgjørelse, sa NATO-sjefen onsdag formiddag.

Uttalelsen fra Stoltenberg kommer etter at USAs president Donald Trump tidligere på dagen for åpent kamera stilte NATO-sjefen til veggs med knallharde spørsmål.

annonse

På et frokostmøte snakket presidenten uavbrutt i tre minutter og ville blant annet ha svar fra Stoltenberg om NATO-alliertes kjøp av gass fra Russland. Trump omtalte blant annet Tyskland som «Russlands fange».

– President Trump har et direkte språk og budskap hva gjelder forsvarsutgifter, men, grunnleggende, så er vi alle enige: Alle allierte er enige om at byrdefordelingen i alliansen må bli mer rettferdig, sa også NATO-sjefen til pressen onsdag formiddag.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon