Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 132
 •  
 •  
 •  
 •  

Det blir rapportert om stadig mer vold og flere beslaglagte våpen i svenske fengsler. Dette er et resultat av at det blir alt trangere om plassen bak murene i vårt østre naboland. Dette rapporterer SVT.

For det er uvanlig fullt i de svenske fengslene nå. For bare fire år siden var 85 prosent av fengselsplassene opptatte. Nå er dette steget til 95 prosent.

– Volden øker ikke lineært med antall fengslede. Det øker eksponentielt. Er det fullt er det altså betydelig mer rotete enn om 75 prosent av plassene er opptatte, sier Fredrik Wilhelmsson, som er enhetssjef på Kriminalvårdens sikkerhetsavdeling.

Antall voldelige hendelser mellom innsatte, og voldelige handlinger rettet mot personalet, har øket med respektive 39 og 65 prosent på bare to år. Antall beslaglagte våpen er dessuten doblet, på kun fire år.

– Jeg opplever at de innsatte lettere blir voldelige nå enn for noen år siden. De har større voldskapital, som det så fint heter, sier Leif Kyldal, som også jobber i kriminalomsorgen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 132
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]