Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Richard Drew, File)
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Twitter skal fjerne flere titalls millioner mistenkelige kontoer fra brukernes følgere. Målet er å gjenreise tilliten til den omstridte tjenesten.

Reformen tar sikte på en svært vanlig form for juks i sosiale medier, skriver New York Times.

Mange brukere blåser opp antallet følgere med automatiserte eller falske kontoer, og kjøper seg dermed et inntrykk av innflytelse for å styrke politisk aktivisme, forretningsdrift eller karrieren i underholdningsbransjen, ifølge avisen.

Twitter setter gang sin innsats torsdag. Det ventes at mange brukere vil se antallet følgere falle. Hvor mange som rammes er ikke kjent, men det ventes at tiltaket vil redusere det totale antallet følgere i tjenesten med rundt 6 prosent.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]