Hundrevis av mennesker demonstrerte mot returene av oktoberbarna i november 2017. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Del saken
 • 75
 •  
 •  
 •  
 •  

Mens 395 såkalte oktoberbarn rakk å søke om en ny vurdering fra UDI om opphold i Norge, var det 95 som ikke rakk fristen.

Utlendingsdirektoratet (UDI) opplyser at noen søknader kom inn rett etter fristens utløp 2. oktober, mens den siste kom inn en måned etter fristen, skriver Aftenposten.

– Forskriften fra Stortinget er tydelig på når søknadene måtte være levert, og vi har forholdt oss til det Stortinget har besluttet, skriver seniorrådgiver Therese Bergwitz-Larsen i UDIs kommunikasjonsstab til avisen.

Dermed har samtlige 95 fått søknadene sine avvist.

På spørsmål fra avisen om hva UDI gjorde for å nå oktoberbarna, som i flere tilfeller oppholdt seg på steder uten postgang og nett, svarer Bergwitz-Larsen at de gikk så bredt ut som mulig. Hun nevner at UDI blant annet tok kontakt med organisasjoner som Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS), sjømannskirkene, ambassader, fylkesmenn, asylmottak og rettshjelpskontorer.

Oktoberbarna er personer som kom til Norge som enslige mindreårige asylsøkere høsten 2015. De fikk midlertidig opphold inntil de ble 18 år, hvorpå de kunne bli returnert til internflukt i hjemlandet. Mange av dem fylte 18 i 2017, og i november i fjor bestemte stortingsflertallet, mot Frp og Høyres stemmer, at de skulle få vurdert sakene sine på nytt.

395 av oktoberbarna rakk søknadsfristen og har fått vurdert saken sin på nytt. Av disse er 255 blitt avvist.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 75
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]