Kroatia trener, Zlatko Dalic, i midten, snakker med laget sitt etter ordinær spilletid i VM semifinalen mot England. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic er full av beundring for spillernes innstilling etter å ha sett dem vende til seier over England i VM-semifinalen.

For tredje gang i cupspillet havnet Kroatia under 0-1, og for tredje gang måtte laget spille ekstraomganger. Likevel har den lille nasjonen med fire millioner innbyggere tatt seg helt til finalen og sikret sjansen til å revansjere et 20 år gammelt nederlag mot Frankrike.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om det spillerne gjorde i dag, styrken de viste, utholdenheten og energien. Jeg ville gjøre bytter, men ingen ville ut. Alle sa «jeg kan fortsette å spille». Noen spilte med skader som ville sette dem utenfor vanlige kamper. To av dem hadde et halvt bein, men det var ikke mulig å se, sa Dalic.

– Det viser en karakterstyrke og en vilje som gjør meg stolt.

Kroatia er det minste land som har spilt seg fram til VM-finale for menn utenom Uruguay (som ble verdensmester i 1930 og 1950). Det kunne ha skjedd allerede for 20 år siden, da Kroatia tok ledelsen mot Frankrike i VM-semifinalen etter en tabbe av Lilian Thuram. Den franske backen slo tilbake med to scoringer som ga fransk seier.

– Jeg var i Frankrike som supporter under de tre første kampene i 1998. Alle i Kroatia husker kampen da Thuram scoret og vi tapte. Det er blitt diskutert i 20 år. Jeg husker at vi feiret (Davor) Sukers mål, men før vi hadde satt oss igjen hadde Thuram utlignet, sa Dalic.

Også Ivan Perisic, som scoret Kroatias første mål mot England og la opp til det andre, husker VM i 1998 som endte med kroatisk bronse.

– Jeg var i min hjemby Omis iført Kroatia-trøye og heiet på laget. Jeg kunne bare drømme om at jeg en dag skulle spille for landet mitt og score et så viktig mål på veien til finale, sa han.

Dalic avviser at søndagens finale handler om revansj.

– I finalen møtes to lag som har vist sin kvalitet. Det handler ikke om revansj eller hevn. Dette er fotball, men vi kommer til å forberede oss på å spille vår beste kamp i sluttspillet, sa han.

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]