England-sjef Gareth Southgate og hans spillere takkes i hjemlige aviser. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

De engelske fotballherrene kan for én gangs skyld reise hjem fra et mesterskap uten å bli slaktet på britiske avisforsider.

For selv om semifinalen i Russland-VM endte med 1-2-tap i ekstraomganger mot Kroatia, har årets mesterskap skapt håp i det fotballgale landet om at “52 years of hurt» snart er over.

England tok seg til VM-semifinale for første gang siden 1990, og måten det skjedde på har til og med overbevist landets ellers så kritiske aviser.

– Dere gjorde oss stolte, heter det i fete typer over forsiden til Daily Star, som legger til at stolte «løver» var svært nær en finale.

Melodien er den samme i flere britiske storaviser. Ord som helter og stolthet er gjengangere, viser en oversikt hos BBC.

– Vi levde ut drømmen. Takk, England, heter det på forsiden hos Daily Express.

– De kommer hjem … men hver av dem er en helt, skriver The Sun.

Nye toner

Nå skal riktig nok de engelske spillerne ikke hjem fra VM helt ennå. Lørdag venter bronsekamp mot Belgia, mens kroatene møter Frankrike i søndagens finale.

På veien mot semifinalene har vi sett et engelsk lag med en helt annen selvtillit og trygghet enn de foregående mesterskapene. I forrige VM ble engelskmennene slått ut i gruppespillet, mens det ble exit i åttedelsfinalen mot lille Island i EM for to år siden.

Da bar avisforsidene i hjemlandet helt andre overskrifter. The Telegraph hevdet at tapet mot islendingene var «Englands største ydmykelse», mens Daily Mail kort og godt fastslo at laget var «ute av Europa – igjen».

(©NTB)

[email protected]

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]