Høykommissær for menneskerettigheter fra 2008 til 2014, Navi Pillay, var taus om skytingen på en jødisk skole i Toulouse i 2012. Foto: AFP PHOTO / ERIC CABANIS
annonse
annonse

FN-organer, tjenestemenn og eksperter som har til hensikt å bekjempe rasisme, har i løpet av det siste tiåret fullstendig oversett globalt hat og vold mot jøder, viser en rykende fersk rapport utarbeidet av organisasjonen UN Watch. Rapporten ble onsdag oversendt FNs generalsekretær. Under et møte i Genève 28.juni understreket FNs spesialrapportør for religionsfrihet, Ahmed Shaheed, det samme poenget. Han snakket om den “skandaløse mangelen på oppmerksomhet” som FNs menneskerettighetssystem har vist for antisemittisme.

Den 40-siders tykke rapporten, med tittelen “De forente nasjoner og antisemittisme: Rapport 2008-2017,” spør hva FN har gjort for å motvirke klassisk antisemittisme. Den tar ikke opp spørsmålet om hvorvidt FN demoniserer Israel, noe mange mener er en ny form for antisemittisme. FN ser rasisme overalt og antisemittisme ingen steder, konkluderer rapporten.

De siste årene har jøder vært mål for planlagte terrorhandlinger og slaktet ned i land som India, Frankrike, Belgia, Danmark og andre steder – enten i en jødisk skole, museum, synagoge eller supermarked. Rapporten viser at FNs tjenestemenn, som har hatt som oppgave å bekjempe diskriminering, likevel for det meste har vendt et blindt øye mot antisemittisme.

annonse

FNs menneskerettighetsråd, som fatter hundrevis av vedtak om året, inkludert om emner knyttet til rasemessig og religiøs diskriminering, har knapt nevnt trusselen mot jødene, samtidig som det er vedtatt en lang rekke resolusjoner med fokus på “ærekrenkelse av islam og muslimer”.

I løpet av sin periode fra 2006 til 2016 kom generalsekretær Ban Ki-moon med over 100 fordømmelser av terrorangrep verden over. Når angrepet var rettet mot moskeer eller kristne inkluderte hans fordømmelser et sterkt språk mot målrettingen av mennesker for deres religiøse tro. Derimot avstod han fra å bruke tilsvarende sterkt språk om terrorangrep mot jødiske mål, og flere av dem kommenterte han ikke i det hele tatt, fremkommer det av rapporten. Han fordømte en anti-muslimsk film, men har aldri kritisert antisemittismen i muslimske land, eksempelvis Irans Holocaust-fornektelse, Jødiske konspirasjonsteorier, og oppfordringer til å begå folkemord.

Høykommissær for menneskerettigheter fra 2008 til 2014, Navi Pillay, fordømte en film hun oppfattet som anti-muslimsk, og uttalte at tegneserier av Charlie Hebdo var ondsinnede, men var taus om eksempelvis skytingen på en jødisk skole i Toulouse. For å nevne noen eksempler fra rapporten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon