Skjermdump
Del saken
 • 2.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

NATO-toppmøter har i årevis vært en formalitet hvor alle avgjørelser og uenigheter stort sett er ryddet unna på forhånd. Men det har Donald Trump endret på. Denne seansen er verdt å få med seg i sin helhet. Generalsekretær Jens Stoltenberg forsøker seg på å presentere tomme ord om samhold i NATO, landenes økte innsatsvilje osv., men blir avbrutt stadig vekk av Donald Trump, som stiller ubehagelige spørsmål om Tysklands sikkerhetspolitisk problematiske avhengighet av russiske olje og gass.

Det spesielle er i tillegg at dette skjer foran åpent kamera. Dette var trolig en av de vanskeligste arbeidslunsjene Jens Stoltenberg har hatt. Han møter nesten aldri blikket til Trump. Presidenten forteller i klartekst hvilke byrder USA påtar seg og hvilke forventninger han har til at Europa betaler mer. Dere kan enkelt gjøre det, sier han.

Man kan si mye om Trumps stil. Det er selvfølgelig et «sjokk» for NATO-systemet. Men kanskje det faktisk vil tvinge europeiske land til å tenke seriøst gjennom hvilke sikkerhetsutfordringer de har og hvordan de skal møte dem. Ærlighet og realisme er nødvendig i sikkerhetspolitikken og NATO har altfor lenge levd i en uavklart boble etter den kalde krigens slutt.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.8K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]