Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Så kunne NAV-sjef Sigrun Vågeng endelig si høyt det alle visste! NAVs egen omverdensanalyse bekrefter at det norske velferdsystemet i lengden ikke er bærekraftig. 

Det økte presset på velferdsystemet med ubegrenset innvandring, flyktninger, økt livslengde på pensjonister, redusert antall arbeidsplasser og flere uføre har kostet NAV ufattelige 506 milliarder kroner i 2017.

Spørsmålene

Spørsmålene som umiddelbart dukker opp er hvor lenge betyr egentlig «i lengden», «hvem har hun rapportert dette til» og ikke minst «hva gjør Stortinget med problemet»? Vi formoder at denne rapporten ikke er laget for å plasseres i bokhyllen til stortingspolitikerne, men når disse ser ut til å sky sannheten som pesten, så vet man jo aldri.

Hva gjør myndighetene? 

«Bordet fanger» er det et ordtak som sier. Nå ligger fakta på bordet, så nå kommer ikke de ansvarlige unna. Det er for lett å bare skylde på sittende regjering. Erna Solbergs Merkel-flørting og hennes tydelige forkjærlighet for fri tilgang til Norges velferd for «alle», gjør at hennes tidligere popularitet virker fallende. Det dummeste en politiker kan gjøre er å vise arroganse mot folket, og det gjør Erna ved ikke å høylytt adressere problemene.

Nå er ikke Erna & Co alene skyld i den pågående foringelsen av velferdssystemet. Det er Stortingsflertallet hvor samtlige partier, som av grunner folket bare kan undres over, tillater seg å sage over grenen vi alle sitter på.

NAV-rapporten ligger på bordet! Hva nå Erna?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.2K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]