Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Så kunne NAV-sjef Sigrun Vågeng endelig si høyt det alle visste! NAVs egen omverdensanalyse bekrefter at det norske velferdsystemet i lengden ikke er bærekraftig. 

Det økte presset på velferdsystemet med ubegrenset innvandring, flyktninger, økt livslengde på pensjonister, redusert antall arbeidsplasser og flere uføre har kostet NAV ufattelige 506 milliarder kroner i 2017.

Spørsmålene

Spørsmålene som umiddelbart dukker opp er hvor lenge betyr egentlig «i lengden», «hvem har hun rapportert dette til» og ikke minst «hva gjør Stortinget med problemet»? Vi formoder at denne rapporten ikke er laget for å plasseres i bokhyllen til stortingspolitikerne, men når disse ser ut til å sky sannheten som pesten, så vet man jo aldri.

annonse

Hva gjør myndighetene? 

«Bordet fanger» er det et ordtak som sier. Nå ligger fakta på bordet, så nå kommer ikke de ansvarlige unna. Det er for lett å bare skylde på sittende regjering. Erna Solbergs Merkel-flørting og hennes tydelige forkjærlighet for fri tilgang til Norges velferd for «alle», gjør at hennes tidligere popularitet virker fallende. Det dummeste en politiker kan gjøre er å vise arroganse mot folket, og det gjør Erna ved ikke å høylytt adressere problemene.

Nå er ikke Erna & Co alene skyld i den pågående foringelsen av velferdssystemet. Det er Stortingsflertallet hvor samtlige partier, som av grunner folket bare kan undres over, tillater seg å sage over grenen vi alle sitter på.

NAV-rapporten ligger på bordet! Hva nå Erna?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon