Nervepsykolog Jan Stubberud (innfelt) setter diagnose på Donald Trump etter å ha observert han på Twitter. Foto: NTb scanpix
annonse

I en kronikk publisert av NRK, skriver nevropsykolog Jan Stubberud at Trump har en form for hjernesvik. I kommentarfeltet reageres det med sinne.

annonse
annonse

Stubberud, som er ansatt ved universitetet i Oslo, skriver at svikt i deler av hjernen kan medføre redusert evne å regulere følelser, motstå fristelser, fokusere oppmerksomhet og ikke minst hemme impulser.

annonse

Nevropsykologen hevder at «hjernens orkesterleder» i hodet til Trump har sviktet, og at hans twitter-bruk er tegn på at han ikke er frisk.

Stubberud, som faktisk er lærer ved universitet i Oslo, gir sin diagnose av presidenten.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Et interessant poeng er at mangel på impulskontroll ofte henger sammen med svekket oppmerksomhet. Da kan upassende og hensynsløs oppførsel, inkludert sinneutbrudd og selvskryt, enkelt slippe gjennom små Twitter-fingre, skriver nevropsykologen.

Raser mot NRK

I kommentarfeltet, som for en gang skyld er åpent, reageres det som forventet med sinne både mot Stubberud og mot NRK som har sluppet gjennom en kronikk som kan oppfattes som forakt og fordommer mot en annen person.

– Det står i reglene for bruk av kommentarfeltet at sjikanøse kommentarer og personangrep ikke må forekomme. Det er åpenbart forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker, da dette forekommer uavlatelig i selve artikkelen, mens vi stakkars kommentatorer kun får lov å snakke pent om Trump, mannen uten impulskontroll og med stort selvbilde, skriver en person oppgitt.

En annen raser mot den billige diagnosen satt av en norsk psykolog gjennom twitter-bruken til Trump.

– Også jeg som trodde det var uetisk å fjerndiagnostisere via twitter og media. Stubberud glemmer å korrigere seg selv for kultur og miljøforskjell. At NRK slipper til sånt vås som dette sier sitt, skriver mannen.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.