Nervepsykolog Jan Stubberud (innfelt) setter diagnose på Donald Trump etter å ha observert han på Twitter. Foto: NTb scanpix
annonse

I en kronikk publisert av NRK, skriver nevropsykolog Jan Stubberud at Trump har en form for hjernesvik. I kommentarfeltet reageres det med sinne.

Stubberud, som er ansatt ved universitetet i Oslo, skriver at svikt i deler av hjernen kan medføre redusert evne å regulere følelser, motstå fristelser, fokusere oppmerksomhet og ikke minst hemme impulser.

Nevropsykologen hevder at «hjernens orkesterleder» i hodet til Trump har sviktet, og at hans twitter-bruk er tegn på at han ikke er frisk.

Stubberud, som faktisk er lærer ved universitet i Oslo, gir sin diagnose av presidenten.

– Et interessant poeng er at mangel på impulskontroll ofte henger sammen med svekket oppmerksomhet. Da kan upassende og hensynsløs oppførsel, inkludert sinneutbrudd og selvskryt, enkelt slippe gjennom små Twitter-fingre, skriver nevropsykologen.

Raser mot NRK

I kommentarfeltet, som for en gang skyld er åpent, reageres det som forventet med sinne både mot Stubberud og mot NRK som har sluppet gjennom en kronikk som kan oppfattes som forakt og fordommer mot en annen person.

– Det står i reglene for bruk av kommentarfeltet at sjikanøse kommentarer og personangrep ikke må forekomme. Det er åpenbart forskjell på kong Salomo og Jørgen hattemaker, da dette forekommer uavlatelig i selve artikkelen, mens vi stakkars kommentatorer kun får lov å snakke pent om Trump, mannen uten impulskontroll og med stort selvbilde, skriver en person oppgitt.

En annen raser mot den billige diagnosen satt av en norsk psykolog gjennom twitter-bruken til Trump.

– Også jeg som trodde det var uetisk å fjerndiagnostisere via twitter og media. Stubberud glemmer å korrigere seg selv for kultur og miljøforskjell. At NRK slipper til sånt vås som dette sier sitt, skriver mannen.

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]