NRK måtte forandre egen tittel i drapssaken mot siktet norskpakistaner.
Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

En pakistansk mann som er siktet for å ha bestilt drap på en av sine to koner, ble tidligere i dag omtalt som “nordmann” av NRK. Etter spørsmål fra Resett har NRK nå valgt å omtale mannen som “norskpakistaner”. 

“Nordmann siktet for bestillingsdrap”

Dette var tittelen NRK brukte i drapssaken i Pakistan der en mann i 60-årene er siktet for bestillingsdrap i sitt eget hjemland.

NRK opplyser at mannen har bodd i Norge i over 40 år, noe som betyr han kom til Norge i 20-årene. I 2006 reiste mannen til Pakistan og giftet seg med sin andre kone, som aldri har vært i Norge.

Det er henne han angivelig skal ha bestilt drept.

NRK velger å omtale norsk-pakistaner som nordmann. Foto: Skjermbilde nrk.no

Ifølge NRK skal mannen ha betalt 700 kroner til en leiemorder for å utføre drapet.

NRK: – Vi hadde ikke nok informasjon

Flere norske aviser, deriblant venstreorienterte Dagsavisen, valgte å omtalte mannen som norsk statsborger, mens NRK brukte begrepet nordmann.

Resett sendte derfor spørsmål til NRK der vi ønsket å vite hvorfor de valgte begrepet nordmann, og ikke norskpakistaner.

– Politiet opplyste at han var norsk statsborger, og vi visste ikke noe om hans bakgrunn og identitet i de første timene etter at nyheten ble kjent. Vi må følge journalistikkens grunnregel om å kvalitetssikre opplysningene før vi publiserer. Dermed brukte vi begrepet nordmann. Nå har vi skaffet oss mer informasjon om siktede, og vi oppdaterer saken med å bruke begrepet norskpakistaner samtidig som vi skriver at han er norsk statsborger, skriver konstituert nyhetsredaktør i NRK, Marius Tetlie, i svaret til Resett.

 

Slik ser NRKs tittel ut etter spørsmål fra Resett.

 

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]