NRK måtte forandre egen tittel i drapssaken mot siktet norskpakistaner.
annonse
annonse

En pakistansk mann som er siktet for å ha bestilt drap på en av sine to koner, ble tidligere i dag omtalt som “nordmann” av NRK. Etter spørsmål fra Resett har NRK nå valgt å omtale mannen som “norskpakistaner”. 

“Nordmann siktet for bestillingsdrap”

Dette var tittelen NRK brukte i drapssaken i Pakistan der en mann i 60-årene er siktet for bestillingsdrap i sitt eget hjemland.

NRK opplyser at mannen har bodd i Norge i over 40 år, noe som betyr han kom til Norge i 20-årene. I 2006 reiste mannen til Pakistan og giftet seg med sin andre kone, som aldri har vært i Norge.

annonse

Det er henne han angivelig skal ha bestilt drept.

NRK velger å omtale norsk-pakistaner som nordmann. Foto: Skjermbilde nrk.no

Ifølge NRK skal mannen ha betalt 700 kroner til en leiemorder for å utføre drapet.

NRK: – Vi hadde ikke nok informasjon

annonse

Flere norske aviser, deriblant venstreorienterte Dagsavisen, valgte å omtalte mannen som norsk statsborger, mens NRK brukte begrepet nordmann.

Resett sendte derfor spørsmål til NRK der vi ønsket å vite hvorfor de valgte begrepet nordmann, og ikke norskpakistaner.

– Politiet opplyste at han var norsk statsborger, og vi visste ikke noe om hans bakgrunn og identitet i de første timene etter at nyheten ble kjent. Vi må følge journalistikkens grunnregel om å kvalitetssikre opplysningene før vi publiserer. Dermed brukte vi begrepet nordmann. Nå har vi skaffet oss mer informasjon om siktede, og vi oppdaterer saken med å bruke begrepet norskpakistaner samtidig som vi skriver at han er norsk statsborger, skriver konstituert nyhetsredaktør i NRK, Marius Tetlie, i svaret til Resett.

 

Slik ser NRKs tittel ut etter spørsmål fra Resett.

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon