Politiet i Sverige leter etter en drapsdømt mann som rømte fra en fangetransport i Laxå torsdag. Mannen er i 25-årsalderen og skulle transporteres til en psykiatrisk klinikk i Göteborg. Foto: Jeppe Gustafsson / TT / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Svensk politi jakter på en drapsdømt mann som har rømt fra en fangetransport nær Örebro.

– Dette burde ikke være mulig, sier Evin Cetin, som representerte drapsofferets pårørende under rettssaken.

De pårørende er informert om rømningen, som fant sted utenfor Laxå ved Örebro klokken 11.30 torsdag, melder SVT.

Rømningen skjedde i forbindelse med at mannen skulle flyttes fra Göteborg til Sala. Da fangetransportbilen stanset sør for en innsjø torsdag formiddag for å ta en pause, løp mannen fra transporten og ut i skogen. Vokterne som skulle passe på ham, klarte ikke å finne ham.

Claes Nöjd, som leder kriminalomsorgens nasjonale transportenhet, sier fangetransporter kun stanser når det er strengt nødvendig.

– Å stanse utenfor et bevoktet område gjøres kun i nødtilfelle. Hvorfor det skjedde denne gangen, får granskingen vise, sier han.

Torsdag kveld pågikk fortsatt letingen, med store ressurser som omfattet helikopter og politihunder. Leteområdet er omtrent 20 kvadratkilometer stort.

Mannen ble dømt i april til 14 års fengsel for knivdrap, men har anket dommen til svensk lagmannsrett. Han er i 25-årsalderen og var ifølge politiet iført håndjern, kriminalomsorgens klær og var barføtt da rømningen skjedde.

Flere andre innsatte var også i transportbilen, men det ble ikke utøvd noen vold i forbindelse med rømningen. Ifølge politiet har ikke 25-åringen noe voldelig rulleblad utover drapsdommen.

Laxå ligger 25 mil vest for Stockholm, over 20 mil fra norskegrensa.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]