Bildet viser regjeringsstyrker i Daraa-provinsen tidligere i juli. Bildet er fra statlige medier. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen over Daraa, byen kjent som den syriske revolusjonens vugge, melder statlige medier.

annonse

Styrkene til president Bashar al-Assad rykket inn i Daraa torsdag etter at opprørere inngikk en avtale om å trekke seg tilbake.

annonse

Den statlige TV-kanalen Al-Ikhbariya viser bilder av regjeringsstyrker som heiser det syriske flagget over byen.

Både statlige medier og opprørere har opplyst at Russland og opprørerne onsdag forhandlet seg fram til en avtale om tilbaketrekning.

Opprørerne har gitt fra seg tyngre våpen i bytte mot fritt leide ut av byen og til Nord-Syria, der det i Idlib-provinsen fortsatt finnes områder som er opprørskontrollert.

annonse
annonse

Russland, som forhandlet fram avtalen på vegne av regjeringsstyrkene, er en nær alliert av Assad-regimet.

Daraa er kjent som den syriske revolusjonens vugge, ettersom det var der de første protestene mot Assad begynte i 2011 grunnet sikkerhetsstyrkers brutale mishandling av flere tenåringer.

Daraa ligger sør i Syria, i provinsen med samme navn som byen. Med russisk luftstøtte begynte syriske regjeringsstyrker 19. juni en massiv offensiv i provinsen, med mål om drive opprørerne ut av det som da var en av deres siste skanser.

Over 160 sivile er blitt drept i offensiven, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.