Alexander Gauland og Alice Weidel, ledere av AfD. Foto: AFP PHOTO / John MACDOUGALL
annonse
annonse

En meningsmåling i denne ukens «Bild am Sonntag» viser at det innvandrings- og EU-kritiske opposisjonspartiet Alternativ for Tyskland, AfD, får rekordoppslutning, og er for første gang like store som det sosialdemokratiske partiet SPD. Dette skriver avisen Hannoversche Allgemeine. AfD går frem med tre prosentpoeng og SPD tilbake med to, og begge havner på en oppslutning på 17 prosent.

CDU / CSU  taper to prosent poeng, og bare 30 prosent vil ifølge målingen stemme på den kristendemokratiske alliansen. Det er det dårligste resultatet i denne meningsmålingen siden november i fjor. Det betyr at dagens storkoalisjon under ledelse av Angela Merkel ender på 47 prosent, og Merkel ville dermed mistet sitt flertall i den tyske nasjonalforsamlingen, Bundestag. Die Grünen står stille på 12 prosent. Det venstresosialistiske partiet Linke og det liberale partiet FDP ligger begge på 9 prosent.

De tyske mediene mener at tilbakegangen for CDU og dets bayerske søsterparti CSU, og fremgangen for AfD, skyldes den interne krangelen mellom unionspartiene om asylpolitikken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon