Alexander Gauland og Alice Weidel, ledere av AfD. Foto: AFP PHOTO / John MACDOUGALL

En meningsmåling i denne ukens «Bild am Sonntag» viser at det innvandrings- og EU-kritiske opposisjonspartiet Alternativ for Tyskland, AfD, får rekordoppslutning, og er for første gang like store som det sosialdemokratiske partiet SPD. Dette skriver avisen Hannoversche Allgemeine. AfD går frem med tre prosentpoeng og SPD tilbake med to, og begge havner på en oppslutning på 17 prosent.

annonse

CDU / CSU  taper to prosent poeng, og bare 30 prosent vil ifølge målingen stemme på den kristendemokratiske alliansen. Det er det dårligste resultatet i denne meningsmålingen siden november i fjor. Det betyr at dagens storkoalisjon under ledelse av Angela Merkel ender på 47 prosent, og Merkel ville dermed mistet sitt flertall i den tyske nasjonalforsamlingen, Bundestag. Die Grünen står stille på 12 prosent. Det venstresosialistiske partiet Linke og det liberale partiet FDP ligger begge på 9 prosent.

De tyske mediene mener at tilbakegangen for CDU og dets bayerske søsterparti CSU, og fremgangen for AfD, skyldes den interne krangelen mellom unionspartiene om asylpolitikken.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.