Alexander Gauland og Alice Weidel, ledere av AfD. Foto: AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Del saken
 • 222
 •  
 •  
 •  
 •  

En meningsmåling i denne ukens «Bild am Sonntag» viser at det innvandrings- og EU-kritiske opposisjonspartiet Alternativ for Tyskland, AfD, får rekordoppslutning, og er for første gang like store som det sosialdemokratiske partiet SPD. Dette skriver avisen Hannoversche Allgemeine. AfD går frem med tre prosentpoeng og SPD tilbake med to, og begge havner på en oppslutning på 17 prosent.

CDU / CSU  taper to prosent poeng, og bare 30 prosent vil ifølge målingen stemme på den kristendemokratiske alliansen. Det er det dårligste resultatet i denne meningsmålingen siden november i fjor. Det betyr at dagens storkoalisjon under ledelse av Angela Merkel ender på 47 prosent, og Merkel ville dermed mistet sitt flertall i den tyske nasjonalforsamlingen, Bundestag. Die Grünen står stille på 12 prosent. Det venstresosialistiske partiet Linke og det liberale partiet FDP ligger begge på 9 prosent.

De tyske mediene mener at tilbakegangen for CDU og dets bayerske søsterparti CSU, og fremgangen for AfD, skyldes den interne krangelen mellom unionspartiene om asylpolitikken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 222
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]