Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

I søknaden om å bli allmennkringkaster valgte TV 2 sport, underholdning og samfunnsprogram. Kunst, kultur og musikk ble valgt bort.

Det ble også programmer for etniske minoriteter og den samiske befolkningen, skriver Klassekampen.

Bakgrunnen for valget er at Kultur­departementet ba søkerne om å velge minimum fem av ti programkategorier for å sikre tilstrekkelig sjangermessig bredde, skriver avisen. TV 2 krysset av for tre sjangere som kanalen allerede innfrir: sport, underholdning og samfunnsprogram, som de forplikter seg til å vise minst 30 minutter i uka.

– Det er departementet som har lagt premissene for hva en kommersiell allmennkringkaster skal være. Vi har svart på det som var utlysningsteksten når vi har krysset av for de fem valgene. Samtidig har vi sagt underveis at vi har ambisjoner utover dette, sier kanaldirektør i TV 2 Trygve Rønningen til Klassekampen.

Teatersjef Agnete Haaland ved Den Nationale Scene i Bergen er blant dem som er kritiske til valget, og sier til avisen at hun er overrasket over at Kulturdepartementet ikke har stilt større krav til kulturtilbud.

– Den ikke-kommersielle delen av kulturfeltet i Norge lider under nedbemanningen av mediene og alt fokuset på nettklikk. Hvem skal ivareta de smale kulturuttrykkene, om ikke en offentlig støttet allmennkringkaster? sier Haaland.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]