EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker var svært ustø da han deltok på NATO-møtet i Brussel denne uken. Videoopptak av Juncker har vekket oppsikt. Han har tidligere skyldt på isjias når han har hatt problemer med å gå. Statsminister Erna Solberg til høyre i bildet. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
 • 324
 •  
 •  
 •  
 •  

Bilder av en ustø Jean-Claude Juncker på NATO-toppmøtet i Brussel vekker oppsikt. EU avviser at det skyldes alkohol, og sier Juncker sliter med ryggproblemer.

Presidenten for EU-kommisjonen måtte støttes av andre ledere og satt også en stund i rullestol under møtet. Den britiske avisen Independent skriver at det ikke er første gang 63-åringen har hatt vansker med å gå.

Han har tidligere lagt skylden på isjias, en nervesykdom som kan føre til store smerter i rygg og bein. Nettopp dette peker EU-kommisjonens talsperson Margaritis Schinas på i en uttalelse etter den mye delte og omtalte Juncker-videoen.

– Presidenten slet onsdag kveld med et spesielt smertefullt angrep av isjias i kombinasjon med kramper, sier han.

– Presidenten har selv offentlig uttalt at isjiasen hans påvirker hans evne til å gå. Dette var dessverre tilfelle onsdag kveld, legger han til.

– Presidenten ønsker også å rette en offentlig takk til statsministrene Mark Rutte og Antonio Costa for at de assisterte ham under denne smertefulle hendelsen. Han tar medisiner og føler seg bedre, sier Schinas.

Juncker er kjent for sin spesielle stil og sleivete kommentarer. Spørsmål om hans helse og egnethet ble reist allerede da han fikk stillingen i 2014. Den nederlandske finansministeren Jeroen Dijsselbloem sa da at Juncker stadig drakk og røykte under møter.

Juncker benektet da at han hadde et alkoholproblem.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 324
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]