Cecilia Brækhus' oppkjøring til kampen mot Inna Sagajdakovskaja har gått smertefritt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Cecilia Brækhus har ligger «under radaren» og forberedt seg i ro og fred til kampen mot Inna Sagajdakovskaja. Det er i sterk kontrast til forrige tittelkamp.

Den amputerte oppladningen til kampen mot Kali Reis i Los Angeles i mai ble blant annet preget av et enormt pressekjør fra internasjonal presse samt et trenerbytte i 12. time.

I forkant av kampen mot russiske Sagajdakovskaja på Olympiastadion i Moskva 21. juli har pipa vært en helt annen for Norges boksedronning.

– Jeg har gått tilbake til den gamle oppskriften. I USA fikk jeg en mulighet jeg måtte ta til tross for at det gjorde at elementene rundt gjorde at oppkjøringen ikke ble normal. Nå er vi tilbake til å ha vanlig camp. Jeg har vært her i fire uker og har hele teamet mitt her, sier «The First Lady» til NTB fra ukrainske Kiev.

Trenerbytte

Før kampen mot Reis hadde nederlandske Lucia Rijker ansvaret for hele oppkjøringen til Brækhus. Rijker skulle i utgangspunktet også stå i ringhjørnet til 36-åringen i StubHub Center, men like før kampen ombestemte imidlertid bergenseren seg.

Hun ville ha Johnathon Banks, som har stått i ringhjørnet hennes de fem siste kampene, og amerikaneren ankom Los Angeles så sent som på kampdag etter å ha oppholdt seg i Europa mens han jobbet med en annen bokser.

Nå har Banks vært med Brækhus i alle de fire oppkjøringsukene i Kiev.

– Dette er slik det normalt skal være. Det er godt å komme tilbake til gammel oppskrift, og det har fungert veldig bra. Denne oppkjøringen har gitt en helt annen ro, og gjør at jeg kan konsentrere meg om det skjer på gymmet.

Lørdag 21. juli setter hun sine tittelbelter på spill mot hjemmehåpet Sagajdakovskaja som kommer fra vektklassen over (super weltervekt).

Oppgjøret blir det siste før finalen i «World Boxing Super Series» mellom cruiservektbokserne Murat Gassijev (Russland) og Oleksandr Usyk (Ukraina).

Vertsnasjon Russland

Russland, som de siste ukene har vært i verdens søkelys som vertsnasjon for fotball-VM, ruster seg nå opp til å arrangere boksestevne på Olimpijskij Stadium – kun en uke etter finalen i fotball-VM.

– Dette blir et svært stevne. De har bestemt seg for å vise seg fram, og at Russland skal bli et sted for internasjonalt store boksestevner. For å være helt ærlig vet jeg ikke hva som venter meg, men det er det som gjør det litt spennende, sier Brækhus som setter kursen mot Moskva mandag for å gjennomføre blant annet åpen trening, pressetreff og innveiing før selve kampen.

Etter seieren mot Reis, i en kamp der Brækhus måtte ta telling for første gang i proffkarrieren, fikk bergenseren pipekonsert av det amerikanske publikummet.

Nå venter et russisk bortepublikum som vil mane fram Sagajdakovskaja, men «The First Lady» vil ikke være helt uten sympatisører i Moskva.

– Det vil være hennes hjemmebane, men jeg har ganske lang fartstid i sporten, og jeg har en del russiske boksefans som kjenner meg helt tilbake fra tiden i Tyskland.

(©NTB)

[email protected]

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]