Luigi Di Maio. Foto: AP / NTB scanpix
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Italias visestatsminister Luigi Di Maio sier at et flertall i landets nasjonalforsamling vil avvise en frihandelsavtale mellom Canada og EU.

Blir det en realitet, kan hele avtalen stå i fare.

– Snart vil CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) bringes inn for nasjonalforsamlingen for ratifisering, og flertallet vil avvise den, sier Di Maio på et møte med landets største bondeorganisasjon, Coldiretti.

CETA-avtalen har vært omstridt. Den ble godkjent av EU-parlamentet i februar i fjor, og må ratifiseres av totalt rundt 40 nasjonale og regionale folkevalgte forsamlinger i EU før den kan tre i kraft.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]