Moskva. Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
Del saken
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rundt 60 nigerianske menn hevder å at de er utsatt for menneskehandel under fotball-VM. De camper utenfor Nigerias ambassade i Moskva mens de venter på hjelp.

Smuglerne skal ha brukt et midlertidig smutthull under fotball-VM til å sende mennene som angivelige fotballsupportere til Russland. Det opplyser aktivisten Sofija Dukhovnaja i anti-menneskesmuglingsgruppen Alternativa.

Et byrå i Nigeria skal ha lovet mennene arbeid og solgt dem ID-kort fra VM. ID-kortene gjorde det mulig å reise visumfritt til Russland under mesterskapet.

Men da mennene ankom landet, innså de at de hadde blitt løyet til og at returbillettene viste seg å være falske.

Nigerias ambassadør Steve Davies Ugbah i Russland har lovet mennene mat og husly mens han ser på muligheter for å bringe dem hjem.

(©NTB)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]