Illustrasjonsbilde. Jerusalem. REUTERS/Ammar Awad/File Photo
annonse

Israels høyesterett har stanset den planlagte rivingen av en beduin-landsby på den okkuperte Vestbredden.

Høyesterett besluttet å forlenge utsettelsen av rivingen til etter et rettsmøte om rivingen 15. august.

Israelske myndigheter sier landsbyen er ulovlig bygget og har tilbudt innbyggerne et annet sted å bo tolv kilometer borte.

Men de som kritiserer rivingen, sier det er omtrent umulig for palestinere å få byggetillatelse, og at den egentlige grunnen til at landsbyens 180 innbyggere må flytte, er for å gi plass til en israelsk bosetning.

Rivingsplanene utløste omfattende internasjonal kritikk, inkludert fra Norge som appellerte til Israel om ikke å rive en skole som er bygd med norske midler.

(©NTB)

   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]