Luftangrep mot IS. Foto: Nabaa Media / AP / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Dødstallet har steget til 54 etter et luftangrep mot et av IS’ siste tilholdssteder i Syrias østlige provins Deir al-Zor, ifølge SOHR.

Luftangrepet skjedde sent torsdag mot det Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) først beskrev som en «samling av sivile» nær tettstedet al-Soussa ved grensa til Irak.

Senere skrev de at luftangrepet traff en isfabrikk nær al-Soussa. Både IS-krigere og sivile ble drept, ifølge eksilgruppa, som henter opplysninger fra et nettverk av kilder inne i det krigsherjede landet.

– Blant de drepte var 26 IS-krigere. Resten var hovedsakelig flyktninger fra Irak, sier SOHR-leder Rami Abdelrahman.

Også det statlige syriske nyhetsbyrået SANA melder om luftangrepet. De sier mer enn 30 sivile ble drept og anklager den amerikanskledede koalisjonen mot IS for å stå bak.

SOHR melder på sin side at det er uklart om luftangrepet ble gjennomført av et irakisk fly eller fra et fly som tilhører den amerikanskledede koalisjonen. Irakiske kampfly har gjennomført angrep i området den siste tiden, mens amerikanske fly har støttet SDF, allianse dominert av kurdiske opprørsgrupper, i en offensiv mot lommer av IS-styrker i det østlige Syria.

Området, en oljerik provins nær den østlige grensen til Irak, er et av få i Syria der IS fortsatt har en slags kontroll.

(©NTB)

Vi trenger din hjelp. Gi en julegave til Resett i år!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]