Illusltrasjonsbilde. Sverigedemokratenes partileder Jimmie Åkesson. Foto: Vilhelm Stokstad/TT / NTB scanpix

Det partiet som skarpest har advart mot kriminelle gjenger, som hovedsakelig består av innvandrere, som har krevd tiltak mot dem og foreslått å bremse innvandringen, og som hittil ikke har hatt politisk makt i Sverige, er ansvarlige for de kriminelle gjengene.

annonse

Det hevder regjeringspartiet Sosialdemokratene. Påstanden blir fremsatt i et leserbrev i avisen Expressen torsdag, skrevet av den svenske forsvarsminister Peter Hultqvist og justisminister Morgan Johansson.

«Politikken til de moderate og Sverigedemokratene fører til økende sosiale kløfter, fragmentering og usikkerhet. Det er når troen på fremtiden går tapt at gjengen og volden blir et alternativ,» skriver de to statsrådene.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.