Her står Storbritannias statsminister Theresa May sammen med USAs president Donald Trump utenfor statsministerens landsted Chequers. Foto: AP/Pablo Martinez Monsivais/NTB scanpix
Del saken
 • 190
 •  
 •  
 •  
 •  

Britenes statsminister Theresa May og USAs president Donald Trump kunngjorde fredag at landene er klare til å utvikle en storstilt handelsavtale.

Fredag ettermiddag møtte USAs president Donald Trump og britenes statsminister, Theresa May, pressen i hagen til statsministerens landsted Chequers. Sikkerhet, forsvar og handel var sentrale temaer i samtalene – spesielt det sistnevnte.

May tok ordet først, og hun fortalte at de to var kommet til enighet om en utvidet transatlantisk avtale mellom de to landene.

– Vi er i dag enige om at når vi forlater EU vil vi forhandle om en uavhengig handelsavtale mellom Storbritannia og USA. Arbeidet som er lagt ned, gir oss et grunnlag til å bygge en ambisiøs avtale mellom våre to land, sa May.

Trump klar når brexit er landet

Trump har gjort det klart at han tror på bilaterale avtaler, altså avtaler utelukkende mellom to nasjoner, framfor multilaterale avtaler som forplikter i et større samarbeid.

Nå gjør Trump det tydelig at han ser fram til å begynne forhandlinger om en avtale mellom Storbritannia og USA, men at dette forutsetter at brexit-forhandlingene blir avklart først.

– Jeg vet ikke hva dere kommer til gjøre, bare dere gjør noe. Hva enn Storbritannia gjør etter EU er ok for meg. Brexit er en utrolig mulighet, sa Trump under pressekonferansen.

– Vi ser fram til å lande en stor handelsavtale med Storbritannia når brexit er avklart. Et sterkt Storbritannia og et sterkt USA er en velsignelse for verden, tilføyer han.

Roste Trumps Russland-håndtering

May benyttet også anledningen til å rose Trump for måten USA reagerte på giftangrepet i Salisbury i mars i år. I etterkant av angrepet utviste USA 60 diplomater.

– Jeg vil takke Trump for hans støtte etter angrepet i Salisbury. Jeg støtter hans møte med president Putin i Helsinki mandag. Vi er enige om å møte Russland ved å vise styrke og samhold, sa May.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 190
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]