Illustrasjonsfoto: Shutterstock/ Djohan Shahrin
annonse

Konsekvensene av den svenske innvandringspolitikken begynner langsomt å gå opp også for de mer privillegerte, politisk korrekte og faktaresistente delene av samfunnet. Sist ut er Läkareförbundet, tilsvarende den norske Legeforeningen.

Avisa Sydsvenskan har fått tilgang til en rapport fra forbundet som ennå ikke er offentliggjort. Av denne framgår (bak betalingsmur) at en av tre av de 2500 spurte medlemmene av forbundet har vært rammet av trusler eller vold de siste 12 månedene.

– Dette er svært høye tall, verre enn vi kunne ane, og helt uakseptabelt, sier forbundsleder Heidi Stensmyren till avisa. Hun krever tiltak.

annonse

En fjerdedel av legene har vært utsatt for trusler og vold fra pårørende av pasientene. Dette er en helt ny situasjon for den svenske legestanden, og 70 prosent av dem har aldri fått noen utdanning i hvordan de skal håndtere voldsomme situasjoner.

Det er ikke dokumentert at situasjonen er forverret over tid, men Stensmyrens inntrykk er absolutt at det har blitt verre. Hun ser tydelig at helsevesenet i stadig større grad utsettes for voldelige og truende situasjoner.

På spørsmål om årsaken til eskaleringen, blir forbundslederen mer vag. Det er fortsatt minelagt mark i de trange meningskorridorers land:

– Dette kan man spekulere i, om det ligger i at hele samfunnet går i denne retningen. Vi ser samme utvikling i andre samfunnsinstitusjoner, som f. eks. skolen, sier Heidi Stensmyren.

Kommentar

Nettopp. Det har hun utvilsomt rett i. Men selve årsaken til hele elendigheten, masseinnvandringen fra dysfunksjonelle og voldspregede kulturer, er fortsatt for farlig til å henge på tavla i bedre kretser.

annonse

Men nå foreligger fakta, svart på hvitt. Stensmyren forutsetter at arbeidsgiverne umiddelbart går inn og sikrer rutiner og utdannelse når det gjelder truende situasjoner og vold. Det er et rop i ørkenen. For hva kan arbeidsgiverne egentlig gjøre når grunnproblemet ligger helt utenfor deres kontroll?

Inkludert «familiegjenforening» fikk 66 000 nye innvandrere opphold i Sverige bare i første halvår 2018, de fleste fra Midtøsten og Afrika. Slikt kan det svenske samfunnet helt enkelt ikke hamle opp med. Så lenge denne galskapen får fortsette, kan det garantert bare gå fra vondt til verre.

Politisk tar det litt lengre tid, medgir hun. Men også den politiske ledelsen bør ha fått opp øynene nå. Det må komme tydelige signaler fra toppen, og det raskt. Dette hender jo på gulvet hver eneste dag, framholder Stensmyren.

Skallbeskyttelse og kameraovervåkning er ønsket. Et helsevesen som må beskyttes fra pasientene. I seg sjøl en fallitterklæring for regimet, og en god forklaring på hvorfor Sverigedemokratene høyst sannsynlig blir det største partiet ved valget i september.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.