FILE - In this , July 8, 2018, file image from video provided by ERITV, Ethiopia's Prime Minister Abiy Ahmed, center right, is welcomed by Eritrea's President Isaias Afwerki as he disembarks the plane, in Asmara, Eritrea. Afwerki is visiting Ethiopia on Saturday, July 14, 2018, the latest step in an unprecedented diplomatic thaw between the former archrivals. Eritrea's Information Minister Yemane Gebremeskel confirms the visit on Twitter, saying it will "add momentum to the joint march for peace and cooperation." (ERITV via AP, File)
annonse

Eritreas president er på sitt første besøk til nabolandet Etiopia på 22 år for å styrke vennskapet mellom de tidligere bitre rivalene.

Tusener av mennesker hadde møtt opp i gatene i Etiopias hovedstad Addis Abeba for å ønske Eritreas president gjennom mange år, Isaias Afwerki, velkommen. Sikkerhetstiltakene var omfattende. Starten på det tre dager lange statsbesøket ble innledet med musikk og inspeksjon av æresgarden.

Etiopias nye, reformvennlige statsminister Abiy Ahmed brøt isen mellom de to landene i forrige måned da han ga sin tilslutning til en fredsavtale som avsluttet en flere tiår lang grensekonflikt,. Forrige helg besøkte han Eritrea der han hadde samtaler med presidenten.

annonse

Mandag signerte de to en erklæring som formelt avsluttet krigen mellom landene.

Noen opprømte etiopiere har sammenlignet gjenoppbyggingen av forholdet med Berlinmurens fall. Telefonlinjer mellom de to landene har nå blitt åpnet og onsdag i neste uke åpner den første flygningen mellom landene.

Eritrea var tidligere en provins i Etiopia, men erklærte seg uavhengig i 1993 etter en lang uavhengighetskamp. En brutal grensekonflikt fra 1998 til 2000 krevde titusener av liv.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.