FILE - In this , July 8, 2018, file image from video provided by ERITV, Ethiopia's Prime Minister Abiy Ahmed, center right, is welcomed by Eritrea's President Isaias Afwerki as he disembarks the plane, in Asmara, Eritrea. Afwerki is visiting Ethiopia on Saturday, July 14, 2018, the latest step in an unprecedented diplomatic thaw between the former archrivals. Eritrea's Information Minister Yemane Gebremeskel confirms the visit on Twitter, saying it will "add momentum to the joint march for peace and cooperation." (ERITV via AP, File)
Del

Eritreas president er på sitt første besøk til nabolandet Etiopia på 22 år for å styrke vennskapet mellom de tidligere bitre rivalene.

annonse

Tusener av mennesker hadde møtt opp i gatene i Etiopias hovedstad Addis Abeba for å ønske Eritreas president gjennom mange år, Isaias Afwerki, velkommen. Sikkerhetstiltakene var omfattende. Starten på det tre dager lange statsbesøket ble innledet med musikk og inspeksjon av æresgarden.

Etiopias nye, reformvennlige statsminister Abiy Ahmed brøt isen mellom de to landene i forrige måned da han ga sin tilslutning til en fredsavtale som avsluttet en flere tiår lang grensekonflikt,. Forrige helg besøkte han Eritrea der han hadde samtaler med presidenten.

Mandag signerte de to en erklæring som formelt avsluttet krigen mellom landene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Noen opprømte etiopiere har sammenlignet gjenoppbyggingen av forholdet med Berlinmurens fall. Telefonlinjer mellom de to landene har nå blitt åpnet og onsdag i neste uke åpner den første flygningen mellom landene.

Eritrea var tidligere en provins i Etiopia, men erklærte seg uavhengig i 1993 etter en lang uavhengighetskamp. En brutal grensekonflikt fra 1998 til 2000 krevde titusener av liv.

(©NTB)


Del
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører