NRK påvirker deg gjennom uærlige bildevalg og overskrifter.
annonse
annonse

Brett Kavanaugh blir mest sannsynlig ny høyesterettsdommer i USA. Han er president Donald Trumps valg, og da må selvfølgelig statskanalen med Tove Bjørgaas i spissen gjøre sitt ytterste for å svartmale hele nominasjonen gjennom beregnende bildevalg og tittel.

 

Tove Bjørgaas vet hvilke bilder hun skal lime inn når hun skal forklare hele Norge hvem Trump har ansatt.

I “Urix forklarer” har Tove Bjørgaas nok engang fått fritt spillerom til å “forklare” det norske folk hvem Kavanaugh er og hva han står for. Den utgående USA-korrespondenten legger stor vekt på abort-holdningene til den konservative kristne 53-åringen.

annonse

“USAs høyeste rettsinstans vil gå et langt skritt mot høyre, dersom 53 år gamle Brett Kavanaugh blir godkjent”, skriver Bjørgaas.

Et laaaaangt skritt mot høyre. Ordet “langt” er viktig å få med, og en fin måte å påvirke de uvitende slik at underbevisstheten tenker høyreekstrem rasist som ikke liker at kvinner har fritt valg til, slik noen faktisk ser det: å drepe sine ufødte barn.

Dermed er standaren satt for resten av “forklaringen” til Tove Bjørgaas, som gjorde mye av jobben da hun valgte ut det fineste bildet hun kunne finne av Brett Kavanaugh.

Dette er ikke ulikt hvordan NRK opererer og skriver sakene sine. Dette er en kunst dagens journalister har lært etter mange års lære på propaganda-høyskolen i Volda. Man kan ikke avsløre sin egen partiske holdning i journalistiske saker, spesielt ikke når man jobber for statskanalen NRK. Derfor er det ekstremt viktig å snike inn egne politiske holdninger gjennom bildevalg og andre uvesentlige faktaopplysninger.

annonse

.

Bildevalg og tittel er det som folk flest ser når de saumfarer en nettside. I en artikkel i The New Yorker står det følgende etter å ha gjengitt psykologer som har studert hvordan vi leser nyheter;

“Ved å legge merke til visse detaljer eller fakta, kan en overskrift påvirke hvilken eksisterende kunnskap som er aktivert i hodet ditt.”

Dette vet NRK som bruker bilder og overskrifter for å påvirke underbevisstheten til de som fremdeles tror at NRK er en nøytral og balansert nyhetskilde, til tross for at de selv har innrømmet at de ikke er nøytrale. De godtroende og naive blir derfor enda mer påvirket, som igjen fører til ekstreme holdninger og sinne.

annonse

Og da er det kanskje ikke så rart at man får som resultat at “Sju av ti mener Trump utgjør en trussel mot verdensfreden“.

Denne ukens “Urix forklarer” – undertegnet Tove Bjørgaas – er nok et eksempel på at NRK ikke er ferdig med å lure nordmenn til å tro at Trump er verdens farligste mann som nominerer abortmotstandere som er laaaaaaaaaaangt til høyre. Og ferdig vil de aldri bli så lenge sjefen på toppen heter Thor Gjermund Eriksen (tidligere SV).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon