Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Fra høsten av skal Oslo politidistrikt kommunisere med ungdommer via sosiale medier.

Ifølge Politiforum har distriktet satt ned en gruppe på seks ansatte som skal jobbe med sosiale medier.

Kommunikasjonen skal foregå både via Facebook, Snapchat, Instagram og Facebook Messenger, og er først og fremst et tilbud for unge, opplyser politioverbetjent Anne Katrin Storsveen, som er fagansvarlig i Nettpatruljen i Oslo politidistrikt.

– Vi håper at dette kan sees på som et positivt tiltak fra politiet. Det er i virksomhetsstrategien til politiet også at vi skal skape trygghet på nett, sier Storsveen.

Hun opplyser at det er stor etterspørsel etter kontakt med politiet på nett, og at politiet har stor tro på prosjektet.

Nettpatruljens første oppdrag blir trolig Norway Cup som finner sted senere i sommer.

– Vi kommer til å benytte oss av Norway Cups Snapchat-konto for å promotere at vi kommer på nett til høsten, og i tillegg ha stand hvor vi skal komme med informasjon og veiledning og snakke med dem som er på Norway Cup. Det blir en test for oss for å se hvordan det blir mottatt, og vi gleder oss, sier politioverbetjenten.

Ifølge Politiforum skal alle politidistriktene i tiden fremover få egne nettpatruljer.

(©NTB)

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]