En 18-åring ble lørdag kveld knivstukket og drept utenfor Coop i Vadsø sentrum. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
annonse

En ung mann ble knivstukket og drept i dagligvareforretningen Coop Extra i Vadsø sentrum sent lørdag. Politiet har pågrepet en 17 år gammel mann for drapet.

annonse
annonse

– Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock, i en pressemelding søndag morgen.

annonse

Politiet fikk melding om knivstikking klokken 21.55 lørdag 14. juli. Den knivstukkede mannen på 18 år ble konstatert død kort tid etter.

Politiet skriver videre i pressemeldingen at vitner forklarte at de så en mann med kniv løpe mot Vadsøya etter drapet. Klokken 1.28 ble mannen pågrepet i sjøen. Politiet vil be om varetektsfengsling mandag.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Ikke straffedømt

Ifølge politiet er den antatte gjerningsmannen ikke tidligere straffedømt, men han har vært i kontakt med politiet to ganger den siste måneden i forbindelse med plagsom oppførsel.

– Saken etterforskes både taktisk og teknisk. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og tatt avhør av vitner. Mannskaper fra Finnmark politidistrikt foretar etterforskningen og tar en kontinuerlig vurdering om en ser behov for bistand fra blant annet Kripos, sier Stock.

Godt likt

Rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune sier den unge mannen var godt likt av lokalsamfunnet, som kommunen jobber med å ivareta.

– Dette har utløst reaksjoner blant ungdom i byen, og vi har opprettet et kriseteam og etablert et samlingssted på Scandic hotell hvor det er voksne personer og helsepersonell til stede for å ta seg av ungdommen, sier rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune til iFinnmark.

Han opplyser at de pårørende er varslet, og også at de blir tatt hånd om.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.