En 18-åring ble lørdag kveld knivstukket og drept utenfor Coop i Vadsø sentrum. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
annonse

En ung mann ble knivstukket og drept i dagligvareforretningen Coop Extra i Vadsø sentrum sent lørdag. Politiet har pågrepet en 17 år gammel mann for drapet.

– Det er ingen kjent relasjon mellom den avdøde og siktede og politiet har foreløpig ikke dannet seg noe bilde om hva som var foranledningen eller motiv for hendelsen. Det vil etterforskningen søke å avdekke, sier leder for Varanger politistasjonsdistrikt, Unni P. Stock, i en pressemelding søndag morgen.

Politiet fikk melding om knivstikking klokken 21.55 lørdag 14. juli. Den knivstukkede mannen på 18 år ble konstatert død kort tid etter.

annonse

Politiet skriver videre i pressemeldingen at vitner forklarte at de så en mann med kniv løpe mot Vadsøya etter drapet. Klokken 1.28 ble mannen pågrepet i sjøen. Politiet vil be om varetektsfengsling mandag.

Ikke straffedømt

Ifølge politiet er den antatte gjerningsmannen ikke tidligere straffedømt, men han har vært i kontakt med politiet to ganger den siste måneden i forbindelse med plagsom oppførsel.

– Saken etterforskes både taktisk og teknisk. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelse og tatt avhør av vitner. Mannskaper fra Finnmark politidistrikt foretar etterforskningen og tar en kontinuerlig vurdering om en ser behov for bistand fra blant annet Kripos, sier Stock.

Godt likt

Rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune sier den unge mannen var godt likt av lokalsamfunnet, som kommunen jobber med å ivareta.

– Dette har utløst reaksjoner blant ungdom i byen, og vi har opprettet et kriseteam og etablert et samlingssted på Scandic hotell hvor det er voksne personer og helsepersonell til stede for å ta seg av ungdommen, sier rådmann Jens Betsi i Vadsø kommune til iFinnmark.

Han opplyser at de pårørende er varslet, og også at de blir tatt hånd om.

annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.