En 18-åring ble lørdag kveld knivstukket og drept utenfor Coop i Vadsø sentrum. Foto: Ole Gunnar Onsøien/ iFinnmark / NTB scanpix
Del saken
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Det koker på sosiale medier etter drapet på en 18 år gammel nordmann lørdag kveld. Noen mener politikere og statsminister Erna Solberg har blod på hendene, mens andre advarer mot rasister og AP-hatere i kommentarfeltet.

En 17 år gammel afghansk asylsøker er siktet for drapet på Håvard Pedersen (18) i Vadsø. Politiet opplyste tidligere i dag på en pressekonferanse at de hadde vært i kontakt med 17-åringen i fobindelse med plagsom oppførsel, hvor han skal ha fulgt etter folk.

Lørdag kveld drepte han 18-åringen som var på jobb inne på Coop Byggmix i Vadsø. På sosiale medier koker det i kommentarfeltene og flere gir skylden på norske politikere for at dette kunne skje.

– Det er fascinerende hvordan vi holder politikere ansvarlige for skjebner som ikke får opphold i Norge, men lar vær å holde dem ansvarlige for drapsmenn de slipper inn i riket, skriver en person på Twitter.

Statsminister Erna Solberg er den som blir mest kritisert, og flere mener hun er medskyldig siden hun og hennes kolleger i regjeringen har sluppet inn asylsøkere som dreper for å få bli i landet.

– Når asylsøkere har midlertidig oppholdstillatelse eller står i fare for å bli sendt ut av landet, går de til angrep og dreper uskyldige nordmenn. Dette skjedde også på årdalekspressen. Og det vil skje igjen. Du er medskyldig i drap Erna, skriver en person på Facebook.

Trippeldrapet på en buss i Årdal i 2015 førte til at tre personer mistet livet etter at en utvist asylsøker gikk til angrep med kniv. Mannen hadde fått avslag på sin asylsøknad og var på vei til Gardermoen for uttransportering før han drepte tre uskyldige personer.

Hevder rasistene utnytter en tragedie

Men det er også de som er skremt over det de mener er rasisme i kommentarfeltet.

– Ubegripelig tragisk hendelse i Vadsø. Rasismen og hatet skylder inn i kommentarfeltene som en stor flodbølge. Politikere hetses og folk truer med å ta saken i egne hender. Det sterke AP- hatet kommer igjen til syne. Kjære nettaviser! Har dere ingen som modererer? Jeg blir skremt, skriver en kvinne på Twitter.

En annen person beskylder nettavisen Document for utnytte en tragisk hendelse til å spre rasisme.

– Offeret er såvidt avgått og så skal man snakke om hvor farlige muslimer er for Vadsø. Skammelig å utnytte en tragisk hendelse til å spre rasisme, skriver mannen.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.4K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]