President Daniel Ortegas tilhengere fotografert i Masaya fredag. Foto: Cristobal Venegas / AP / NTB scanpix
annonse

Regjeringsstyrker gikk søndag til ny offensiv mot opposisjonsbastioner sør for hovedstaden Managua, opplyser en menneskerettsgruppe.

Regjeringssoldatene kom tidlig på morgen og satte inn tungt ryddeutstyr for å få unna barrikadene som blokkerer innfartsveiene. Opprørere i Masaya-distriktet har siden april forskanset seg i protest mot regimet til president Daniel Ortega.

– Masaya er helt omringet. Regjeringsstyrkene kommer til å ødelegge alt, sier Vilma Nunez som leder Nicaraguas senter for menneskerettigheter (Cenidh).

Opprøret begynte som en studentaksjon mot en pensjonsreform, som siden er blitt skrinlagt. Men protestene har fortsatt, og voldsbruken har kostet minst 270 mennesker livet, ifølge Cenidh.

Den siste offensiven fra regjeringsstyrkene kommer bare timer etter at rundt 200 studenter hadde fått fritt leide fra en bydelskirke i Managua der de hadde forskanset seg i 20 timer. Situasjonen ble løst etter inngripen fra katolske biskoper.

(©NTB)

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]