President Daniel Ortegas tilhengere fotografert i Masaya fredag. Foto: Cristobal Venegas / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Regjeringsstyrker gikk søndag til ny offensiv mot opposisjonsbastioner sør for hovedstaden Managua, opplyser en menneskerettsgruppe.

Regjeringssoldatene kom tidlig på morgen og satte inn tungt ryddeutstyr for å få unna barrikadene som blokkerer innfartsveiene. Opprørere i Masaya-distriktet har siden april forskanset seg i protest mot regimet til president Daniel Ortega.

– Masaya er helt omringet. Regjeringsstyrkene kommer til å ødelegge alt, sier Vilma Nunez som leder Nicaraguas senter for menneskerettigheter (Cenidh).

annonse

Opprøret begynte som en studentaksjon mot en pensjonsreform, som siden er blitt skrinlagt. Men protestene har fortsatt, og voldsbruken har kostet minst 270 mennesker livet, ifølge Cenidh.

Den siste offensiven fra regjeringsstyrkene kommer bare timer etter at rundt 200 studenter hadde fått fritt leide fra en bydelskirke i Managua der de hadde forskanset seg i 20 timer. Situasjonen ble løst etter inngripen fra katolske biskoper.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon