Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS
annonse
annonse

Tirsdag stilles ni engelske dommere og advokater for Westminster Magistrates Court, mistenkt for å ha svindlet den engelske staten for 12, 6 millioner britiske pund i rettshjelpsmidler, skriver Daily Mail. «Totalt 9 personer har blitt siktet som en del av en Metropolitan Police Services (MPS) undersøkelse av en rekke påståtte falske søknader om refusjon av private juridiske kostnader fra offentlige midler,» sier politiet. Blant de ni siktede juristene, er tre dommere.

Samtlige siktede har innvandrerbakgrunn, og er bosatt i London. Av de 12,6 millionene pund, (ca. 150 millioner norske kroner) som de etter påtalemyndighetens mening forsøkte å svindle til seg gjennom falske krav., ble 1,4 millioner pund utbetalt, opplyser en talsmann for Scotland Yard til Daily Mail.

– The Mets Complex Fraud Team startet en undersøkelse i desember 2012, etter at «Her Majesty’s Courts and Tribunals Service» (HMCTS) rapporterte en rekke påståtte falske søknader om dekning av rettslige utgifter, skriver den britiske avisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon