Illustrasjonsfoto: AFP PHOTO / DANIEL LEAL-OLIVAS

Tirsdag stilles ni engelske dommere og advokater for Westminster Magistrates Court, mistenkt for å ha svindlet den engelske staten for 12, 6 millioner britiske pund i rettshjelpsmidler, skriver Daily Mail. «Totalt 9 personer har blitt siktet som en del av en Metropolitan Police Services (MPS) undersøkelse av en rekke påståtte falske søknader om refusjon av private juridiske kostnader fra offentlige midler,» sier politiet. Blant de ni siktede juristene, er tre dommere.

annonse

Samtlige siktede har innvandrerbakgrunn, og er bosatt i London. Av de 12,6 millionene pund, (ca. 150 millioner norske kroner) som de etter påtalemyndighetens mening forsøkte å svindle til seg gjennom falske krav., ble 1,4 millioner pund utbetalt, opplyser en talsmann for Scotland Yard til Daily Mail.

– The Mets Complex Fraud Team startet en undersøkelse i desember 2012, etter at «Her Majesty’s Courts and Tribunals Service» (HMCTS) rapporterte en rekke påståtte falske søknader om dekning av rettslige utgifter, skriver den britiske avisen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.