En muslimsk mann truet med å drepe katolikker på t-banestasjonene Anvers i Paris på den franske nasjonaldagen. Illustrasjonsfoto: Ana Paula Hirama /Wikimedia Commons
annonse
annonse

14.juli var Frankrikes nasjonaldag. Denne dagen for to år siden styrte en terrorist en lastebil inn i en folkemasse i Nice og drepte 86 personer.

Derfor skapte det ekstra panikk på t-banestasjonen Anvers i Paris på lørdag, da en muslimsk mann viste frem en kniv på plattformen og skrek: «Jeg er muslim, jeg dreper alle katolikker», skriver den franske avisen Le Parisien.

Hendelsen skjedde rundt klokken 13.00, og forårsaket stor panikk, skriver avisen. Heldigvis for passasjerene ble den muslimske mannen, den 23 år gamle egypteren Emad F., holdt fast av noen modige passasjerer til politiet kom og fikk tatt hånd om den potensielle terroristen. Han er nå i varetekt i Paris. Mannen skal ikke ha vært i politiets søkelys som radikal islamist, men har tidligere blitt tatt for tyverier.

annonse

Så langt ser det ikke ut til at noen toneangivende norske aviser har skrevet om hendelsen, som kunne ha medført et angrep med dødelig utgang.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon