Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Manu Fernandez)
annonse
annonse

Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet.

Det melder det iranske nyhetsbyrået ISNA mandag.

Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979. Iranske myndigheter har begrunnet forbudet med at kvinner må beskyttes fra «vulgær atmosfære og frenetiske, mannlige supportere».

annonse

En talsperson for det iranske Vokterrådet, som har betydelig makt i landet, bekrefter at det ikke er lenger er et absolutt forbud.

Et gjennombrudd for en fjerning kom under fotball-VM. Iranske myndigheter tillot kvinner å se landets VM-kamp mot Spania på offentlige steder.

– Hvis alt går greit, kan dette medføre en fjerning av forbudet, sa den kvinnelige politikeren Tayebeh Siavoshi, som er medlem av den iranske nasjonalforsamlingen, den gang.

annonse

Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet. Saudi-Arabia, som tradisjonelt sett anses mer konservativt enn Iran, fjernet sitt tilsvarende forbund i januar.

Under fotball-VM i Russland har iranske fans og kvinneaktivister protestert med plakater på tribunen. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttrykkelig uttalt at det tillater protestene.

Iran røk ut i gruppespillet i årets verdensmesterskap.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon