Illustrasjonsbilde. (AP Photo/Manu Fernandez)

Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet.

annonse

Det melder det iranske nyhetsbyrået ISNA mandag.

Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979. Iranske myndigheter har begrunnet forbudet med at kvinner må beskyttes fra «vulgær atmosfære og frenetiske, mannlige supportere».

En talsperson for det iranske Vokterrådet, som har betydelig makt i landet, bekrefter at det ikke er lenger er et absolutt forbud.

Et gjennombrudd for en fjerning kom under fotball-VM. Iranske myndigheter tillot kvinner å se landets VM-kamp mot Spania på offentlige steder.

– Hvis alt går greit, kan dette medføre en fjerning av forbudet, sa den kvinnelige politikeren Tayebeh Siavoshi, som er medlem av den iranske nasjonalforsamlingen, den gang.

Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet. Saudi-Arabia, som tradisjonelt sett anses mer konservativt enn Iran, fjernet sitt tilsvarende forbund i januar.

Under fotball-VM i Russland har iranske fans og kvinneaktivister protestert med plakater på tribunen. Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttrykkelig uttalt at det tillater protestene.

Iran røk ut i gruppespillet i årets verdensmesterskap.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.