Menn som bruker shorts på jobben. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

De fleste mener det er greit for menn å gå med shorts på jobb, riktignok hvis man ikke har lederstilling, viser en undersøkelse Ipsos har utført for Dagbladet.
Mens sommervarmen herjer og mange kanskje sliter med krav fra arbeidsgiveren om lange bukser, har Ipsos stilt 1.001 personer spørsmålet om shorts kan være greit.

21 prosent svarer at det må være i orden, uansett arbeidsoppgaver. 45 prosent mener det må være helt i orden dersom man ikke har lederstilling eller klientmøter, mens 12 prosent av de spurte har ingen formening, skriver Dagbladet.

Samtidig svarer bare 9 prosent av dem mellom 60 og 99 år at det er greit uansett arbeidsoppgave eller stilling og 38 prosent i denne aldersgruppen svarer ja dersom man ikke har en lederstilling eller har klientmøter.

annonse

Blant den yngre garde er det mer akseptabelt med kortbukser på jobben. 18 prosent sier det er greit uansett, mens halvparten sier det må være greit såframt man ikke er i lederstilling eller har klientmøter. Menn og kviner svarer omtrent likt.

Sjefredaktøren i danske Jyllands-Posten skapte debatt i mai da han i en epost til de ansatte forbød kortbukser. Her hjemme fikk Rødt-politiker Erling Folkvord mer oppmerksomhet om klesdrakten sin enn om temaet da han stilte til TV 2-debatt om Midtøsten og konfliktområder iført shorts og singlet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon