Det brenner et titall steder i Sør-Norge tirsdag formiddag. Verst er det på Sørlandet med ti branner, og i Trysil merker man røyken fra skogbrannene i Sverige. Bildet er fra Valle i Setesdal sist helg. Foto: Rolf Andre Grimsby / NTB scanpix
annonse

Det brenner et titall steder i Sør-Norge tirsdag formiddag. Verst er det på Sørlandet med ti branner, og i Trysil merker man røyken fra skogbrannene i Sverige.

annonse

Bare i Setesdal i Aust-Agder brenner det ni steder.

annonse

– Vi prioriterer fire-fem brannområder nå, men vi har totalt ni branner i Setesdal. Når vi gjør oss ferdig på disse områdene, beveger vi oss videre og fortsetter der, sier innsatsleder Torleif Homme i Setesdal brannvesen til NRK.

Nedbør

I Setesdal er det, i tillegg til brannmannskapene, også satt inn mannskaper fra Heimevernet og Sivilforsvaret, Tirsdag morgen ble det fløyet inn 86 nye mannskaper for å avlaste og avløse de som har holdt på siden mandag kveld.

annonse
annonse

I Sirdal jobbes det fremdeles med å slukke brannen som i flere dager har herjet i kommunen. Innsatsen til et brannhelikopter mandag hjalp godt, men nye mannskaper flyes inn også her.

I løpet av tirsdag er det meldt lettere nedbør i lokale deler av Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad. Det er også er meldt lyn og torden, som kan forverre skogbrannene i området, noe som bekymrer brannmannskapene.

Både brannvesen og hytteeiere har opplevd at branner som har syntes å være slukket, har blusset opp igjen. Skogbrannfaren er fremdeles høy over hele Vest- og Sør-Norge.

Brannfly

I Østfold er den store skogbrannen i Aremark foreløpig under kontroll, men det drives fremdeles ned etterslukking.

I området Båstad i Trøgstad begynte det tirsdag morgen å brenne, og store ressurser er satt inn i området.

Skogbrannhelikopter og brannfly er på vei til området. Brannen skal strekke seg over nærmere 300 kvadratkilometer.

Røyklukt fra Sverige

Innlandet politidistrikt melder at flere i Trysil har meldt om sterk røyklukt i området. Røyklukten kommer ifølge politiet fra Sverige hvor det er to store skogbranner i nærheten av grensen. Det er vestlig vind og røyken siger dermed mot Norge.

Det vil bli sendt et brannfly fra Trysil for å få oversikt, opplyser politiet på Twitter klokka 10.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.