Det brenner et titall steder i Sør-Norge tirsdag formiddag. Verst er det på Sørlandet med ti branner, og i Trysil merker man røyken fra skogbrannene i Sverige. Bildet er fra Valle i Setesdal sist helg. Foto: Rolf Andre Grimsby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Det brenner et titall steder i Sør-Norge tirsdag formiddag. Verst er det på Sørlandet med ti branner, og i Trysil merker man røyken fra skogbrannene i Sverige.

Bare i Setesdal i Aust-Agder brenner det ni steder.

– Vi prioriterer fire-fem brannområder nå, men vi har totalt ni branner i Setesdal. Når vi gjør oss ferdig på disse områdene, beveger vi oss videre og fortsetter der, sier innsatsleder Torleif Homme i Setesdal brannvesen til NRK.

Nedbør

I Setesdal er det, i tillegg til brannmannskapene, også satt inn mannskaper fra Heimevernet og Sivilforsvaret, Tirsdag morgen ble det fløyet inn 86 nye mannskaper for å avlaste og avløse de som har holdt på siden mandag kveld.

I Sirdal jobbes det fremdeles med å slukke brannen som i flere dager har herjet i kommunen. Innsatsen til et brannhelikopter mandag hjalp godt, men nye mannskaper flyes inn også her.

I løpet av tirsdag er det meldt lettere nedbør i lokale deler av Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad. Det er også er meldt lyn og torden, som kan forverre skogbrannene i området, noe som bekymrer brannmannskapene.

Både brannvesen og hytteeiere har opplevd at branner som har syntes å være slukket, har blusset opp igjen. Skogbrannfaren er fremdeles høy over hele Vest- og Sør-Norge.

Brannfly

I Østfold er den store skogbrannen i Aremark foreløpig under kontroll, men det drives fremdeles ned etterslukking.

I området Båstad i Trøgstad begynte det tirsdag morgen å brenne, og store ressurser er satt inn i området.

Skogbrannhelikopter og brannfly er på vei til området. Brannen skal strekke seg over nærmere 300 kvadratkilometer.

Røyklukt fra Sverige

Innlandet politidistrikt melder at flere i Trysil har meldt om sterk røyklukt i området. Røyklukten kommer ifølge politiet fra Sverige hvor det er to store skogbranner i nærheten av grensen. Det er vestlig vind og røyken siger dermed mot Norge.

Det vil bli sendt et brannfly fra Trysil for å få oversikt, opplyser politiet på Twitter klokka 10.

(©NTB)

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]