(FILES) This file photo taken on November 29, 2017 shows Microsoft CEO Satya Nadella speaking during the annual Microsoft shareholders meeting in Bellevue, Washington. Microsoft on March 29, 2018 announced a big managerial shakeup including the departure of the head of its Windows group as the technology pushes deeper into a future in the cloud. / AFP PHOTO / Jason Redmond
annonse
annonse

I følge det populære teknologinettstedet Techradar, jobber Microsoft med et nytt operativsystem med kodenavn «Polaris». Avsløringen dukket opp for få dager siden i forbindelse med at Synaptics uttalte at de jobber sammen med AMD om sikkerheten i «Microsofts neste-generasjon Windows operativsystem». Det ser ikke ut til at det foreligger noen konkret informasjon om hvordan det nye operativsystemet skal bli. Kanskje blir det en ny variant av Windows 10 med nye sikkerhetsmekanismer?

Å lage et sikkert operativsystem, har Microsoft forsøkt i årevis uten å lykkes. Siste forsøk var med Windows 10 S i slutten av 2017. Den gang uttalte Microsoft at ingen skadevare vil fungere på operativsystemet. ZDNet tok Microsoft på ordet og hyret inn en spesialist på IT-sikkerhet ved navn Matthew Hickey. Etter litt over tre timer, hadde spesialisten klart å installere skadevare.

Metoden Hickey benyttet var å utnytte en svakhet i Microsoft Word sin makro-funksjon. Makroer er små programmer som kan utføre automatiserte oppgaver internt i for eksempel Word. Microsoft måtte til slutt innse at operativsystemet likevel ikke var så sikkert som de skulle ha det til, og uttalte følgende i etterkant.

«I begynnelsen av juni opplyste vi at Windows 10 S ikke var utsatt for noen kjente ransomware, og basert på informasjonen vi mottok fra ZDNet, er eklæringen sann. Vi anerkjenner at nye angrep og skadelig programvare oppstår kontinuerlig, derfor er vi forpliktet til å overvåke trussellandskapet og jobbe med ansvarlige forskere, for å sikre at Windows 10 fortsetter å gi den mest sikre opplevelsen som er mulig for våre kunder

annonse

Skadevare som angriper Windows, har kostet bedrifter milliarder av kroner. Maersk tapte cirka 2,5 milliarder kroner på grunn av skadevaren Notpetya i 2017, i følge digi.no.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon