Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Seks sentrale gjengmedlemmer i Young Bloods tiltalt for grov narkotikakriminalitet etter «mafiaparagrafen». Oslo-politiet har etterforsket saken i ett år.

annonse

Politiet mener de kan bevise at Young Bloods har drevet organisert salg av narkotika ved hjelp av såkalte «flåtemeldinger», hvor tilbud om narkotika blir sendt ut til flere hundre mennesker samtidig, melder TV 2.

annonse

– Vi mener at meldinger som dette viser at de over tid har organisert seg for å selge narkotika til vanlige mennesker, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen.

De tiltalte er i alderen 19–24 år og fra Holmlia og Søndre Nordstrand i Oslo.

annonse
annonse

– Dette er sentrale medlemmer i Young Bloods. De er hjemmehørende sør i Oslo, sier Meeg-Bentzen.

Tiltalen omfavner straffelovens paragraf 79c, som omhandler organisert kriminalitet, tidligere omtalt som mafiaparagrafen.

Ifølge TV 2 skal en av de tiltalte ha en lederrolle i gjengen. Han nekter straffskyld, ifølge forsvareren. De andre forsvarerne i saken har enten ikke besvart TV 2 henvendelser, ikke snakket med sine klienter eller ikke ønsket å kommentere tiltalen.

(©NTB)

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.