Politiets kriminalteknikere undersøker en moped på en gangvei i Malmø etter at en mann ble skutt torsdag 21. juni, tre dager etter trippeldrapet. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
annonse

Siden trippeldrapet ved en nettkafé 18. juni er ytterligere tre menn drept i skyteepisoder i Malmö. Den siste ble drept på åpen gate mandag kveld.

annonse

Politiet fikk melding om skytingen klokken 21.28 mandag, og hadde første patrulje på stedet tre minutter senere. Mannen lå på et fortau og døde på stedet.

annonse

Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet har avhørt flere personer. Politiet har også festet interesse for en oppbrent moped og ønsker publikums hjelp til å få vite hvordan den ble brukt før og etter drapstidspunktet.

– Vi er meget interesserte i den rundt disse tidene, og vi tar gjerne imot informasjon om den, sier Erik Jansåker, områdesjef for politiet i Malmö sør.

– Vi vet jo at det har vært mopeder i tidligere saker, så den er virkelig interessant, sier politiets pressetalskvinne Ewa-Gun Westford.

annonse
annonse
Fire etterlyst

Ifølge Aftonbladet søkte politiet mandag kveld etter fire personer som forsvant på mopeder.

De fire dødsskytingene etterforskes hver for seg, men politiet forsøker også å løfte blikket for å se om det finnes noen koblinger mellom drapene. Håpet er at noen fra de aktuelle miljøene skal ta kontakt og hjelpe politiet videre.

– Vi håper og tror det, når man innser at dette ikke er holdbart. Det er jo tross alt mennesker som dør med alt hva det innebærer for slektninger og allmennheten, sier Jansåker til nyhetsbyrået TT.

Krever mye ressurser

Foreløpig håndterer politiet i Malmö drapsetterforskningene selv.

– Vi har en meget anstrengt situasjon i Malmö med alle forbrytelser som har skjedd. Det tar mye ressurser, men vi vurderer at vi har det vi trenger for å håndtere dette på en god nok måte, sier Jansåker.

Han innrømmer samtidig at situasjonen har ført til at mindre alvorlig kriminalitet blir nedprioritert.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.