Vannstanden i Numedalslågen i Buskerud er nå så lav at flere raftingarrangører innstiller eller innskrenker sitt raftingtilbud. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge, NTB SCANPIX
Del

Det fine sommerværet i Sør-Norge gir nå problemer for raftingarrangørene. Numedalslågen i Buskerud har så lav vannstand at raftingen stoppes.

annonse

Etter en måned uten regn er vannstanden så lav at en av tre raftingoperatører nå innstiller raftingen på Numedalslågen. De to andre har redusert tilbudet og overveier å stoppe hvis det ikke snart kommer nedbør.

– Vi kunne klart å holde på med rafting om vi måtte, men satser heller på rappellering, sklier og hopping, sier Helene Kjønås i Dagali Fjellpark til Hallingdølen. Hun sier at hun aldri har sett elva med slik lav vannstand som de nå opplever.

Deepak Rai i Dagali Opplevelser har vært guide på Numedalslågen i 13 sesonger og har heller aldri opplevd noe lignende. De holder fortsatt på med rafting, men har avgrenset tilbudet til kun å gjelde familierafting.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Fortsetter tørken må vi kutte ut rafting, sier han.

Den tredje raftingoperatøren Hallingdølen har snakket med, Serious Fun, har også begrenset tilbudet og vurderer situasjonen dag for dag.

Varmen har også ført til mye mer død fisk i Numedalslågen i år enn det som er vanlig. Sportsfiskere sier til NRK at det skyldes høye temperaturer og lite vann, noe som gir for lite oksygen til fisken.

(©NTB)

[email protected]

annonse
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører