Vannstanden i Numedalslågen i Buskerud er nå så lav at flere raftingarrangører innstiller eller innskrenker sitt raftingtilbud. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge, NTB SCANPIX
annonse

Det fine sommerværet i Sør-Norge gir nå problemer for raftingarrangørene. Numedalslågen i Buskerud har så lav vannstand at raftingen stoppes.

Etter en måned uten regn er vannstanden så lav at en av tre raftingoperatører nå innstiller raftingen på Numedalslågen. De to andre har redusert tilbudet og overveier å stoppe hvis det ikke snart kommer nedbør.

– Vi kunne klart å holde på med rafting om vi måtte, men satser heller på rappellering, sklier og hopping, sier Helene Kjønås i Dagali Fjellpark til Hallingdølen. Hun sier at hun aldri har sett elva med slik lav vannstand som de nå opplever.

Deepak Rai i Dagali Opplevelser har vært guide på Numedalslågen i 13 sesonger og har heller aldri opplevd noe lignende. De holder fortsatt på med rafting, men har avgrenset tilbudet til kun å gjelde familierafting.

– Fortsetter tørken må vi kutte ut rafting, sier han.

Den tredje raftingoperatøren Hallingdølen har snakket med, Serious Fun, har også begrenset tilbudet og vurderer situasjonen dag for dag.

Varmen har også ført til mye mer død fisk i Numedalslågen i år enn det som er vanlig. Sportsfiskere sier til NRK at det skyldes høye temperaturer og lite vann, noe som gir for lite oksygen til fisken.

(©NTB)

[email protected]

Annonser
  •  
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]