Illustrasjonsbilde. (AP)
annonse
annonse

EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker sier han fikk et isjiasanfall og at han derfor snublet flere ganger under NATO-toppmøtet i forrige uke.

Han frynser av spekulasjoner om at han var beruset og ber mediene behandle ham med respekt.

Den 63 år gamle lederen av kommisjonen tonen ned hendelsen under gallamiddagen med stats- og regjeringssjefer fra 29 NATO-land.

annonse

– Jeg er imponert over hvilken interesse noen personer tillegger marginale hendelser, sa Juncker under et møte onsdag der pressen spurte om alkohol hadde vært inne i bildet.

Den tidligere statsministeren i Luxembourg ble flere ganger observert ustødig under NATO-middagen på et museum i Brussel onsdag kveld for en uke siden. Han ble støttet av statsministrene fra Nederland og Portugal, mens andre ledere, blant dem Donald Trump, sto og så på. Til slutt ble han kjørt vekk i en rullestol.

– Jeg hadde et anfall av isjias og dessuten krampe i leggene, sa Juncker.

annonse

Han la til at han må le av småligheten i det som blir sagt om ham.

Isjias er en nervetilstand som kan gi smerter i bein og rygg.

Junckers alkoholkonsum har lenge vært et diskusjonstema i Brussel, og spørsmål om hans helse og egnethet ble reist allerede da han fikk stillingen i 2014.

(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon