Manchester United er ifølge Forbes' kåring verdens mest verdifulle fotballklubb. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

De europeiske fotballstormaktene må se seg slått av NFL-klubben Dallas Cowboys i Forbes’ kåring av verdens mest verdifulle sportsklubber.

For tredje år på rad troner NFL-klubben på toppen av Forbes’ årlige liste. Klubben har en verdi på 4,8 milliarder dollar. Det tilsvarer 39 milliarder kroner.

I fjor hadde Texas-klubben en omsetning på nesten 5,4 milliarder dollar selv om det er 22 år siden laget tok sin forrige Super Bowl-triumf.

annonse

Manchester United klatrer fra fjorårets tredjeplass til andreplass. Manchester-klubben er med det verdens mest verdifulle fotballklubb. Verdien ligger på 4,12 milliarder dollar. Det er en stigning på tolv prosent fra i fjor.

Real Madrid innehar tredjeplassen foran Barcelona. Bayern München ligger på 12.-plass. Klubbene er verdt henholdsvis 4,08, 4,06 og 3,06 milliarder dollar.

Resten av topp 25-listen består av basketball-, amerikansk fotball- og baseballklubber fra USA.

annonse

Kåringen er basert på Forbes’ verdivurderinger av de ulike klubbene. Verdiene er foretaksverdier (egenkapital pluss gjeld) basert på nåværende stadionavtaler, med mindre et nytt stadion er ventet.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon