Illustrasjonsbilde Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Tall fra Politiets utlendingsenhet viser at det per 18. juli oppholder seg minst 6.000 personer ulovlig i Norge.

annonse

I tillegg til disse tallene, er det også personer med ulovlig opphold som hvert enkelt politidistrikt har ansvar for, skriver Nettavisen.

annonse

– Årsaken til at utviste personer har langvarige ulovlige opphold i Norge dreier seg om returforutsetninger til ulike land. Returforutsetninger er i stadig endring, og det er mange individuelle, sammensatte årsaker til at utviste personer fremdeles oppholder seg i riket, har Politiets utlendingsenhet (PU) skrevet i en epost om saken.

Regjeringen har satt som mål å sende ut 7.500 personer i 2018. PU-sjef Morten Ervik har sagt at det mest sannsynlig ikke vil skje.

– Etter første tertial er det mye som tyder på at vi ikke når dette målet, men det er klart vi jobber for å komme så tett opp mot måltallet som vi bare kan, sa Ervik til VG i juni.

annonse
annonse

Halvårstall fra PU viser at til sammen 2.488 personer med ulovlig opphold har blitt sendt ut, det er 13 prosent lavere enn på samme tid i fjor.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.