Jan Bøhler ønsker et forbud mot macheter. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Kriminelle gjenger bestående hovedsakelig av innvandrerungdom, har lenge terrorisert deler av Oslo. Med kniver, balltre og skytevåpen begår ungdomsgjengene grov kriminalitet foran nesen på et politi og rettsvesen uten tilstrekkelige virkemiddel tilgjengelig.

Arbeiderpartiets Grorudpolitiker, Jan Bøhler, vil stoppe lovbruddene med et nytt forbud. Etter en henvendelse fra en fortvilet ungdom som hadde blitt utsatt for ungdomsgjengenes terror, har Bøhler fått for seg at et forbud mot macheter vil være et effektivt tiltak i kampen mot kriminaliteten.

I sin blinde naivitet, skyver Bøhler skylden for volden over på salget av yrkes- og fritidsredskapet machete. Macheter, og andre lange, tunge kniver, er populære redskap som ofte brukes av håndverkere og bønder, av jegere, speidere, og fiskere. Selv bruker jeg en lang, amerikansk bøffelkniv, mens andre bruker macheter, samekniver, og små, skarpe økser.

annonse

Gutten som Jan Bøhler refererer til, beskylder oss som ikke vil forby machete for å leve i en annen virkelighet. Det har han helt rett i. I vår virkelighet kan folk eie lange, skarpe kniver og økser, uten å gyve løs på hverandre med dem. I vår virkelighet brukes macheter og lange kniver til jakt og friluftsliv, eller som redskap i arbeidslivet. Vi vil fortsette å leve i den virkeligheten, uten at vår frihet skal begrenses for å rette opp konsekvensene av Arbeiderpartiets mislykkede, naive innvandrings og integreringspolitikk.

Om Jan Bøhler skal forby alle redskapene ungdomsgjengene misbruker som våpen, vil forbudslisten til slutt bli svært lang. Men Bøhler synes å glemme at politiet allerede i dag har hjemmel for å beslaglegge enhver kniv, eller knivlignende gjenstand på offentlig sted. De er allerede forbudt å bære på seg på offentlig sted, etter Straffelovens §352a.

Det politi og rettsvesen mangler, er muligheten til å fengsle gjenglederne som i dag er for unge for straff. Dessverre er ikke stortingsflertallet, heller ikke Bøhlers AP, med på å gi adgang til en straffereaksjon som kan benyttes på de tyngste kriminelle ungdommene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon