AP / Matt Dunham / NTB scanpix
annonse

Britisk politi har identifisert flere mistenkte gjerningspersoner etter giftattentatet mot Sergej Skripal og hans datter Julia, ifølge PA.

annonse
annonse

– Etterforskerne tror de har identifisert de som gjennomførte novitsjok-attentatet. De har dobbeltsjekket overvåkingsvideoer med lister over personer som har reist inn i Storbritannia rundt tidspunktet attentatet skjedde. De er sikre på at de mistenkte er russere, sier en kilde med kjennskap til saken til Press Association (PA).

annonse

Den russiske eksspionen Skripal og hans datter ble forgiftet i den britiske byen Salisbury i mars, men begge har blitt skrevet ut av sykehuset.

Statsminister Theresa May anklaget Russland for å stå bak nervegiftattentatet, og Storbritannia og andre land svarte med å utvise et stort antall russiske diplomater.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Russland har hele tiden nektet for å stå bak angrepet i mars. De har også hevdet at andre lands etterretningstjenester kan stå bak attentatet.

– Vi ser på dette som en stor provokasjon, sa Dmitri Peskov, talsmann for Russlands president Vladimir Putin, tidligere i juli.

Måneden før ble Charlie Rowley og Dawn Sturgess forgiftet av novitsjok i Amesbury, en by nær Salisbury. Sturgess døde på sykehus av skadene. Etterforskerne jobber med å undersøke om giften er identisk med den brukt i attentatet mot Skripal.

NTB

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.